VVD


20-3-2007

Reactie Rutte en Kamp op uitspraken Van Ardenne

De VVD is verbaasd over de uitspraken van oud-CDA-minister Van Ardenne in de Volkskrant van vandaag.

In tegenstelling tot Van Ardenne vindt de VVD niet dat we terug moeten naar de situatie waarin je over immigratie en integratie niet openlijk kan discussiëren. De VVD-fractie is al vele jaren voorstander van één nationaliteit. Het vorige kabinet-Balkenende, dus inclusief CDA, heeft daartoe met de Rijkswet op het Nederlanderschap het initiatief genomen. Rutte: "Het CDA zelf, bij monde van Kamerlid Mirjam Sterk, sprak nota bene in relatie tot de dubbele nationaliteit over het `eten van twee walletjes'. Dat is een fundamenteel ander geluid dan we nu horen van een oud CDA-minister."

Henk Kamp gaat Kamervragen stellen aan premier Balkenende. "We zijn benieuwd wat de premier vindt van het feit dat een net benoemde hoge ambtenaar, bij de FAO, zegt dat parlementsleden met een andere mening moeten opkrassen."

Het is klinkklare onzin dat de VVD de loyaliteit van politici als Albayrak, Aboutaleb en Arib in twijfel trekt. Dat is juist uitdrukkelijk niet gebeurd. Integratievraagstukken moet je in alle openheid in het parlement kunnen bespreken, ook als sommige andere partijen bang zijn voor zo'n discussie.

dinsdag 20 maart 2007

Voor nadere informatie: Friso Fennema 06-21.39.25.48