PvdA Rotterdam


Rotterdam: Jongerenhoofdstad in 2009

Di 20 Mrt 2007 - Redactie
Rotterdam: Jongerenhoofdstad in 2009

In opmaat naar Rotterdam Europese Jongerenhoofdstad 2009 organiseerde de PvdA gisteren een debat op het Albeda College. De PvdA wil jongeren een stem geven in de voorbereidingen van het jongerenjaar.

Het doel van Rotterdam Europese Jongerenhoofdstad 2009 is om Rotterdam op de kaart te zetten als een stad waar jongeren de ruimte krijgen en gestimuleerd worden tot ontplooiing van mogelijkheden en talenten. Een stad waar elke jongere graag wil werken, wonen, studeren en recreëren of op bezoek wil komen. Een stad waar jongeren een relatie mee willen aangaan. Een stad waar jongeren van houden.
Een belangrijke voorwaarde hiervoor is dat jongeren centraal komen te staan. Zij zullen niet alleen in 2009, maar ook in de aanloop naar Rotterdam Europese Jongerenhoofdstad 2009 het sprankelende middelpunt van Rotterdam moeten vormen. In de opmaat naar Jongerenhoofdstad 2009 wil de PvdA de jongeren dan ook een stem geven in de voorbereidingen.

De scholieren vormden tijdens het debat afgelopen maandag ook een klankbord voor de visie op het jongerenjaar die de PvdA deze week presenteert. De leerlingen kregen bovendien de kans om in de debatpraktijk te leren zich uit te spreken over lastige thema's. Dit past helemaal in het idee van de PvdA, al eerder verwoord in de PvdA notitie 'Rotterdam Wereldstad... ónze stad', om de debatcultuur op VMBO en MBO-scholen te stimuleren.

Het scholierendebat werd ingeleid door Sander de Kramer, o.a. hoofdredacteur van Straatmagazine, en Kamran Ullah, die tot voor kort voorzitter van de Nationale Jeugdraad was, leidde het debat.

PvdA Rotterdam © 2005 - Disclaimer - Powered by SWIS Webbeheer