Persberichten Lekstroom, 11.30 uur

Utrecht, 20-03-2007

Flessen

VIANEN Twee jongens werden op maandag 19 maart aangehouden in het bezit van een groot aantal flessen.

Rond 11.55 uur zag een getuige dat twee jongens aan de M.E. Hartmanstraat over het hek van een woning klommen. Hij belde de politie en direct gingen agenten met spoed ter plaatse. Terwijl zij onderweg waren, meldde de getuige dat de twee verdachten er inmiddels vandoor waren gegaan en met een grote plastictas over de Hogelandseweg zouden lopen.

De agenten troffen het tweetal, jongens van 15 en 16 jaar oud en afkomstig uit Vianen, inderdaad op de Hogelandseweg aan. Het tweetal was in het bezit van een hele grote plastictas met daarin maar liefst ongeveer 50 lege plastic flessen. De jongens werden aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij hun verhoor bleek dat de jongens niets kwaads hadden gedaan. Voor een schoolproject verzamelden zij lege plastic flessen voor het statiegeld dat dit opleverde. De jongens hadden van een buurman toestemming gekregen zijn lege flessen uit de tuin te halen. Omdat de buurman op dat moment niet thuis was, waren zij over het hek geklommen en hadden de lege flessen uit de tuin gehaald. Dat werd weer door andere buren gezien, die de politie alarmeerden. Het tweetal werd vervolgens samen met hun flessen in vrijheid gesteld.

Te veel op

IJSSELSTEIN Een 21-jarige automobilist uit IJsselstein bleek in de vroege ochtend van dinsdag 20 maart te diep in het glaasje te hebben gekeken.

Rond 04.30 uur controleerden agenten de IJsselsteiner op de Tuinensingel. Uit de blaastest bleek dat hij te veel had gedronken, waarna hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 210 ug/l, terwijl voor een beginnend bestuurder een wettelijke limiet van 88 ug/l geldt. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van twee uur.

Winkelinbraak: elektrofiets weg

NIEUWEGEIN Een winkelier aan de Waardijnburg werd in de nacht van maandag 19 op dinsdag 20 maart het slachtoffer van een inbraak.

Rond 00.35 uur hoorde een getuige een harde klap op de Waardijnburg. Toen hij poolshoogte ging nemen, zag hij dat een ruit van een winkel was vernield en dat een man een elektrofiets uit de etalage pakte. Vervolgens ging de verdachte er op de gestolen fiets vandoor in de richting van de Penningburg.

De verdachte was een donker getinte man, 1.80 1.90 meter en hij had zwart haar. Hij droeg een zwarte wollen muts, ¾ beige jas en een donkere broek.

De gestolen damesfiets is een zogenaamde elektrofiets (dus met elektrische hulpmotor) van het merk Batavus, type Padova Easy, chroomzilver / koffiebruin van kleur en heeft zeven versnellingen. Het voertuig vertegenwoordigt een waarde van ruim 2000,-

Getuigen die de inbraak hebben gezien of die nadien de verdachte met de elektrofiets hebben zien rijden, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.