Politie Haaglanden

Persberichten 20 maart

Haaglanden, 20-03-2007

Reactie Politie Haaglanden op AD-forum
Naar aanleiding van de diverse reacties op de AD-site over de verdachten die in voorarrest zitten vanwege het steekincident met dodelijke afloop in de Hoekerstraat te Scheveningen op 29 januari 2007, doet de Politie Haaglanden een beroep op de mensen, die menen meer te weten over de achtergronden van de verdachten, zich in verbinding te stellen met de coördinator van het onderzoek via 0900-8844. Mensen kunnen dan hun informatie kwijt op een plaats waar er met die informatie ook daadwerkelijk wat gedaan kan worden. De M-lijn bellen natuurlijk ook via 0800-7000.

Betrapt met gestolen fiets
Den Haag - Een politiebiker zag maandagavond 19 maart omstreeks 21.00 uur op de Elandstraat een man staan met een damesfiets zonder slot. Bij controle van het framenummer bleek de fiets gestolen te zijn. Toen de agent de 26-jarige Hagenaar vroeg van wie de fiets was, verklaarde deze dat het de fiets van zijn vriendin was. Toen de vrouw, een 32-jarige Haagse, naar buiten kwam, bevestigde zij de eigenaresse van de fiets te zijn. Hierop is de vrouw aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De verdachte verklaarde dat zij de fiets enkele jaren geleden van een vriendin had gekocht. Nadat zij afstand van de fiets deed, is de vrouw in vrijheid gesteld. De politie doet verder onderzoek naar de herkomst van de fiets.

Wel bromfietscertificaat, geen rijbewijs
Den Haag - Surveillerende agenten controleerden dinsdagmorgen 20 maart omstreeks 00.30 uur een 26-jarige automobilist Veenkade. Bij de controle bleek de man weliswaar in bezit te zijn van een bromfietscertificaat, maar geen rijbewijs te hebben. Tevens bleek de Hagenaar nog gesignaleerd te staan. De auto waar de man in reed, is vervoerd naar het Politieverzamelgebouw. Hij kreeg een proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs.

Dronken achter het stuur
Den Haag - Politieagenten controleerden dinsdagmorgen 20 maart omstreeks 04.20 uur op de Gedempte Burgwal de bestuurder van een personenauto. De man, 32-jarige Hagenaar, blies bij controle een 'A'-indicatie en werd voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Daar blies de man 440 ugl. Toen hij naar zijn rijbewijs werd gevraagd, verklaarde de verdachte eerst dat het rijbewijs bij zijn vriendin lag. Maar uiteindelijk bekende hij helemaal niet over een rijbewijs te beschikken. Na verhoor is de man heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Rijden zonder rijbewijs
Den Haag - Omdat hij achter het stuur zat te bellen, werd een 32-jarige Hagenaar maandagmiddag betrapt op het rijden zonder rijbewijs. De man reed omstreeks 15.45 uur op de Schalk Burgerstraat toen surveillerende agenten hem lieten stoppen omdat hij niet handsfree aan het bellen was. De man verklaarde niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Aan het politiebureau bleek de man nog gesignaleerde te staan voor een boetebedrag van 470 euro. Nadat hij de boete had betaald, kon de man weer naar huis met een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs.

Snelheidscontrole
Den Haag - Tijdens een snelheidscontrole op de Binckhorstlaan werden maandag tussen 13.30 uur en 20.00 uur 1430 voertuigen gecontroleerd op het overschrijden van de maximum toegestane snelheid van 50 km per uur. In totaal werden 379 bestuurder bekeurd. De hoogst gemeten snelheid was 96 km/uur, waar 50 km/uur is toegestaan.

Bestuurder scooter gewond geraakt
Den Haag - Een 16-jarige Hagenaar raakte op maandag 19 maart om 15.30 uur op de Dedemsvaartweg gewond bij een aanrijding met een auto. De jongeman reed op zijn scooter over het fietspad tegen de richting in. Een 26-jarige Hagenaar sloeg met zijn auto over het fietspad een parkeerplaats op. Hij zag de scooter te laat en kon een aanrijding niet voorkomen. De ambulance vervoerde het slachtoffer met onbekend letsel naar het ziekenhuis.

Bromfietser gewond geraakt
Den Haag - Een 49-jarige man uit Koudekerk aan den Rijn raakte op maandag 19 maart om 16.45 uur gewond. De man reed op zijn bromfiets op de Laan van Wateringseveld komende vanuit de richting van de Noordweg. Bij de kruising met het Oosteinde negeerde hij het rode licht en sloeg hij linksaf. Een 22-jarige Haagse kwam met haar auto uit de richting van de Wippolderlaan. Zij kon een aanrijding met de man niet voorkomen. De ambulance vervoerde het slachtoffer met onbekend letsel naar het ziekenhuis.

Betrapt door oplettende burger
Den Haag - De politie hield op dinsdag 20 maart om 1.30 uur een 30-jarige man en 24-jarige vrouw uit Den Haag aan voor inbraak en diefstal. Een oplettende 36-jarige man uit Voorburg hoorde in de Van Musschenbroekstraat glasgerinkel en zag dat iemand door het verbroken raam bij een woning naar binnenklom. Kort daarna kwam de inbreker via het raam weer naar buiten en liep met een tweede persoon weg. De man alarmeerde de politie. Door een goed opgegeven signalement hield de politie het duo even later aan. De verdachten namen een nog onbekend geldbedrag mee. De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak.

Vernielers abri melden zich
Rijswijk - Twee jongens van 14 jaar oud vernielden maandag 19 maart rond 08.00 uur een bushokje op het Hendrik Ravesteijnplein. Een agent in vrije tijd herkende de verdachten en waarschuwde de politie. De jongens waren niet thuis, maar kwamen later met hun ouders naar het politiebureau. In overleg met justitie wordt de straf van de verdachten bepaald.

Door rood en 540 euro boete
Rijswijk - Politieagenten zagen maandagnacht 19 maart rond 00.00 uur een 22-jarige Haagse automobilist op de kruising van de Prinses Beatrixlaan met de Sir Winston Churchillaan door het rode licht rijden. Nadat de agenten hem hadden laten stoppen, kon hij geen rijbewijs tonen. Uit onderzoek bleek dat de verdachte nog voor 540 euro aan boetes open had staan.

Poging inbraak in bedrijf
Wateringen - Een getuige zag dinsdagochtend rond 02.30 uur een auto met draaiende motor en verlichting op het Plein staan ter hoogte van een makelaarskantoor. Een andere getuige zag een man een hek intrappen. De auto begon te rijden en vanuit Achter het Plein kwam een man aanlopen die snel bij de bestuurder in het voertuig stapte. Door het opgegeven kenteken kon de politie de auto met daarin twee Hagenaars van 27 en 32 jaar op de kruising Meppelweg met de Leyweg staande houden. Uit onderzoek bleek dat de mannen bij het makelaarskantoor hadden geprobeerd in te breken. Beide verdachten zijn ingesloten.

1110.81 aan cosmetica weggenomen
Leidschendam - Bij een drogist in winkelcentrum Leidshenhage, heeft een 30-jarige Poolse op maandag 19 maart rond 15.15 uur voor 1110.81 aan make-up gestolen. Zij wilde de winkel met een geprepareerde tas verlaten. De politie gaf haar een proces-verbaal en op 14 juni moet zij voor de rechter verschijnen.

Scooterrijdster gewond
Voorburg - Een 17-jarig meisje uit Den Hoorn raakte maandag 19 maart rond 11.30 uur gewond toen een 49-jarige Haagse automobilist haar op de kruising Prinses Mariannelaan met de Westenburgstraat aanreed. Het slachtoffer reed op de Prinses Mariannelaan in de richting van de Soomerlustraat. De automobilist stond stil op de Westenburgstraat en wilde de Prinses Mariannelaan oprijden. Hij zag de scooterrijdster aankomen, maar dacht dat zij rechtsaf de Westenburgstraat in zou slaan, omdat haar richtingaanwijzer uitstond. Zij ging echter gewoon rechtdoor en botste tegen de linkerzijkant van de auto. De GGD vervoerde het slachtoffer met een hersenschudding naar het ziekenhuis.

Poging inbraak woning
Leidschendam - Een getuige meldde maandag 19 maart rond 20.30 uur dat drie mannen zich verdacht ophielden bij een woning aan het Brederode. Toen de agenten kwamen, zagen zij de mannen niet meer, maar zij zagen wel sporen van een poging inbraak aan de woning. De politie kon de drie verdachten, 17, 18 en 21 jaar oud uit Leidschendam aan de hand van een goed signalement later op de Dillenburgsingel aanhouden. De recherche onderzoekt de zaak.

Valse naam opgeven
Maasdijk De politie controleerde maandagnacht 19 maart rond 02.00 uur een 24-jarige automobilist uit Oud Gastel. Op de Oranjesluisweg zette de politie de verdachte aan de kant. Hij had geen rijbewijs bij zich en gaf een valse naam op. Omdat de agenten twijfelden aan zijn verklaring, onderwierpen zij hem aan een identiteitsfouillering. Daarbij vonden zij pasjes met zijn echte gegevens. Hij kreeg een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs en een tweede voor het opgeven van een valse naam.

Verkeerscontrole
sGravenzande - De politie hield maandag 19 maart tussen 08.00 en 12.00 uur een verkeerscontrole op de Noordlandseweg. Beide richtingen kwamen aan bod. De politie controleerde ongeveer 200 weggebruikers, waarvan elf geen rijbewijs konden tonen, vijf geen gordel droegen, één bromfietser geen helm droeg, één weggebruiker geen gebruik maakte van het verplichte fietspad en vier bestuurders geen kentekenbewijs konden tonen.

Man aangehouden na mishandeling
Delft Een 38-jarige man uit Den Haag is maandag 19 maart rond 05.50 uur in de hal van Station Delft aangehouden. De man wordt ervan verdacht een vrouw te hebben geslagen en bij haar keel te hebben gegrepen. Deze vrouw had gezien dat de man in de hal van het station boven op een meisje zat en dat hij dit meisje ook betast zou hebben. Toen zij de man van het meisje weg wilde halen koelde hij zijn woede op haar. Het meisje zou daarna zijn weggelopen en op een trein zijn gestapt die richting Den Haag is gereden. De politie wil graag met dit meisje in contact komen. Heeft u informatie over deze zaak? Neem dan contact op met de recherche van Bureau Delft via telefoonnummer 0900-8844.

Mini-bike kwijt
Zoetermeer Een 16-jarige jongen kon maandag 19 februari om 20.40 uur zijn mini-bike inleveren. De jongen reed op het fietspad van de Oostweg met deze mini-bike en werd door een politieman gecontroleerd. Het bleek dat de mini-bike niet was verzekerd en hij moest deze mini-bike inleveren. Hij was zeer verdrietig temeer daar hij deze pas had aangeschaft.