Gemeente Goirle

Ook tweede publieksavond toekomstvisie succes

Met nog eens 125 belangstellenden is ook de tweede publieksavond in het kader van de discussie over de toekomstvisie voor de gemeente Goirle een succes geworden. Wethouder van Eijkeren toonde zich een tevreden man en roemde de grote betrokkenheid van de inwoners van Goirle en Riel en hun bereidheid zich in te zetten voor hun dorp.

In plaats van twee workshops van 30 minuten konden de aanwezigen nu deelnemen aan één workshop van ruim 50 minuten. Dat kwam de rust, maar vooral ook de inhoud ten goede. Méér thema's konden op deze manier diepgaander besproken worden.

Groot evenement
Het groen, het dorpse karakter, het buitengebied, de zelfstandigheid, bouwen en voorzieningenniveau waren ook deze avond weer belangrijke items. Verschillende invalshoeken kwamen daarbij aan de orde. Opvallend was dat op beide avonden ook gepleit werd voor het organiseren van een jaarlijks terugkerend groot evenement.

Sportprijs
De waarde en waardering voor de vele vrijwilligers die actief zijn in de gemeente, waren ook steeds terugkerende onderwerpen. Het idee werd geopperd om - in navolging van de uitreiking van de vrijwilligersprijs
- een sportprijs in het leven te roepen voor sporters en of sportverenigingen die zich in positieve zin hebben onderscheiden.

Bedankt
Wethouder Van Eijkeren bedankte aan het eind van de avond de aanwezigen voor hun inbreng en de bereidheid een avond 'op te offeren' om mee te kunnen praten over de toekomst van Goirle. Hij benadrukte dat de toekomst zeker niet ver weg is. 'De toekomst van Goirle wordt nu bepaald en is dus feitelijk al begonnen', zei de wethouder.