Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Informatieavond Integraal Veiligheidsplan

In Maarsbergen werd maandagavond een informatieavond gehouden over het Integraal Veiligheidsplan. De centrale vraag was: Wat vinden de inwoners van de veiligheid en wat willen zij op het gebied van veiligheid? Welke wensen, ideeën en klachten leven er onder de inwoners als het gaat om de veiligheid en leefbaarheid in hun wijk?

De opkomst was in Maarsbergen gering. Uit de cijfers van de politie bleek ook wel waarom. Er vinden enkele diefstallen plaats uit autos op het parkeerterrein van Motel Maarsbergen of op de carpoolplaats langs de A12. Verder worden er wat incidenten op het Scholen Gemeenschap Maarsbergen vermeld. Verder is het rustig wonen in deze kleine dorpskern. Wel maakten de aanwezige inwoners de politie er nogmaals attent op dat de Haarweg als een racebaan wordt gebruikt. Met het betere weer in aantocht vrezen zij ook voor extra overlast van hangjongeren.

Wijkagent Gerrit Roskam benadrukte het belang van de oplettende inwoner. Zo heeft de politie vorig jaar op aanwijzingen van inwoners drie inbrekers op heterdaad betrapt. Harm Stoel, postcommandant van de brandweer Maarn/Maarsbergen gaf aan dat er enkele grote veranderingen op stapel staan. Zo wordt de brandweer betrokken bij de planontwikkeling voor de werkzaamheden aan de A12, de hondenkluif in Maarsbergen, de ondertunneling van de spoorwegovergang en de aanleg van een fiets/voetgangerstunneltje op de Bakkersweg in Maarn.

Informatieavonden
In de komende weken worden in Overberg en Leersum nog informatieavonden (aanvang: 20.00 uur) over het Integraal Veiligheidsplan gehouden.

Dinsdag 20 maart Nieuw Salem in Driebergen-Rijsenburg Woensdag 28 maart Overberg Buurthuis De Buurthucht Maandag 2 april Leersum Restaurant dArthuizen