Ingezonden persbericht


Inhoud PlattelandsDialoog bekend
20 maart 2007

Bewoners van het platteland, statenleden en raadsleden hebben de afgelopen weken via internet, mail en telefoon laten weten welke onderwerpen zij graag op zaterdag 21 april a.s. tijdens de eerste PlattelandsDialoog willen bespreken.

De onderwerpen liepen soms ver uiteen. Van lokale knelpunten zoals boerderijsplitsing en de gevolgen van de Reggevisie tot wantrouwen tussen burgers en politiek en economische versterking van gebieden. Alle onderwerpen die zijn aangedragen zijn geclusterd in acht overkoepelende thema's; de basis van de PlattelandsDialoog.


1. Vrij- en willig
druk op vrijwilligerswerk en de rol van het Plaatselijk belang
2. Leuker kunnen we het niet maken...
bureaucratie, communicatie en het nemen van verantwoordelijkheden
3. Verzilvering
de veranderende bevolkingssamenstelling

4. Grenzen aan de groei?
Duurzame ontwikkeling van het platteland

5. Leven in de brouwerij
Economische vitaliteit van het platteland

6. Weg van de snelweg
verkeer, vervoer en infrastructuur

7. Nieuwe bestemming, nieuwe kansen
bestemmingsplan buitengebied

8. Het goede leven op het platteland
wonigbouw en voorzieningen

Op de website kunt u alle onderwerpen nalezen. Heeft u ook een onderwerp die u belangrijk vindt om te bespreken? Geef het aan ons door via de website zodat we een zo goed mogelijk beeld krijgen van wat er leeft. Opgeven voor de PlattelandsDialoog kan nog tot 15 april, onderwerpen aandragen kan ook daarna nog. Ga dus snel naar: www.plattelandsdialoog.nl!

Hoort, zegt het voort!
Wij proberen iedereen op de hoogte te houden, maar kunnen natuurlijk hulp gebruiken. Weet je dan ook nog iemand die deze nieuwsbrief graag zou willen ontvangen? Stuur de nieuwsbrief dan door of laat diegene zich aanmelden op de nieuwsbrief via www.plattelandsdialoog.nl.

Wat is de PlattelandsDialoog?
De PlattelandsDialoog is een ontmoeting tussen bewoners en bestuurders van Overijssel. Onderwerp van gesprek is de toekomst van het platteland. Bewoners van het platteland, statenleden en raadsleden dragen zelf de thema's en onderwerpen aan die zij willen bespreken. Het blijft echter niet bij praten alleen. Het resultaat is een aantal concrete voorstellen waarmee provincie, gemeenten en bewoners aan de slag gaan. En... deelnemers worden aan hun afspraken gehouden!

Wanneer?
De PlattelandsDialoog wordt op 21 april 2007 gehouden in het Huis van Bestuur en Cultuur in Nijverdal. De dag begint om 9:30 uur en sluit af om 15:30 uur. Er is een sprankelend programma, waarin deelnemers in werkgroepen de thema's bespreken om tot goed adviezen aan bestuurders te komen. Afsluiting Wilt u meepraten? Geef u dan op via www.plattelandsdialoog.nl.

Plattelandsparlement
Het initiatief om een PlattelandsDialoog te organiseren is in navolging van de landelijke ontwikkelingen. In het najaar van 2005 is voor het eerste een PlattelandsParlement gehouden in Nederland. Op dit moment organiseren zes verschillende provincies een soortgelijke bijeenkomst. Kijk voor meer informatie over het landelijke plattelandsparlement op www.plattelandsparlement.nl.

Organisatie
De Overijsselse PlattelandsDialoog is een initiatief van de Overijsselse Vereniging van Kleine Kernen, Stimuland en Variya en is mede mogelijk gemaakt met financiele ondersteuning van de KNHM en de Provincie Overijssel.

Meer informatie:
Anton Bosch, OVKK
T. 0548 63 4445 (Anton Bosch)

Mireille Groot Koerkamp, Stimuland:
T. 0529 478180

Margreet Hogenkamp, Variya
T. 06 30 29 46 58