Gemeente Voorschoten

Persberichten - Aanvragen voor Vrijwilligersfonds moeten uiterlijk 1 april binnen zijn
Uitgebracht op: dinsdag 20 maart 2007

Vrijwilligersorganisaties hebben nog uiterlijk tot en met zondag 1 april de tijd om een aanvraag in te dienen voor een donatie uit het vrijwilligersfonds. Vrijwilligers kunnen donaties krijgen voor het bevorderen van deskundigheid, het waarderen en het werven van vrijwilligers. Wanneer de aanvraag niet op tijd is ingediend, wordt deze niet in behandeling genomen.

Voorbeelden van activiteiten waarvoor organisaties een bijdrage kunnen krijgen, zijn cursussen voor bestuursleden, de afsluiting van het seizoen, een etentje voor de vrijwilligers of een wervingscampagne voor nieuwe vrijwilligers.

Budget verhoogd
De gemeente Voorschoten heeft het budget voor het Vrijwilligersfonds Voorschoten structureel verhoogd van 19.000,- (in 2006) naar 25000,-. Bovendien is eenmalig een extra bedrag van 10.000,- uitgetrokken voor aanvragen voor deskundigheidsbevordering.

Aanvraagformulieren
In januari heeft de gemeente Voorschoten aanvraagformulieren verstuurd aan 180 Voorschotense vrijwilligersorganisaties. Mocht u nog geen aanvraagformulier ontvangen hebben, dan kunt u dit ophalen bij het gemeentehuis of de bibliotheek. Het formulier is ook hier te downloaden.

Meer informatie
Organisatie kunnen voor meer informatie terecht bij afdeling Welzijn. Telefoon: (071) 5600 690. E-mail jhmmuijser@voorschoten.nl.


- einde bericht -