Gemeente Voorschoten

Persberichten - Burgemeester en wethouder spinnen voor het goede doel Uitgebracht op: dinsdag 20 maart 2007

De gemeente Voorschoten ondersteunt de spinningmarathon die Steijn Sports aanstaande zondag (25 maart) organiseert van harte. Burgemeester Jeroen Staatsen en wethouder Bruno van Dunné vormen samen met vier medewerkers van de gemeente, een van de teams die meedoet aan deze sportieve actie voor Villa Joep en Stichting KiKa.

Van 12.00 tot 17.00 uur houden 45 teams hun spinningfiets draaiende. Burgemeester Staatsen neemt het eerste half uur spinnen voor zijn rekening, wethouder Van Dunné het tweede. Het college heeft besloten om het bedrag dat het gemeente-team onder de collegas inzamelt te verdubbelen.

Even na vijven overhandigt burgemeester Staatsen de cheque met de (voorlopige) totaalopbrengst van de spinningmarathon aan Leontine Steijn. De moeder van Joep, die naamgever is van Villa Joep, een van de goede doelen waarvoor wordt gefietst. Op 25 november 2002 werd bij Joep een Neurblastoom tumor in de buik ontdekt. Zes maanden lang werd hij behandeld met zeer zware chemokuren, waarna het drie maanden goed met hem ging. In september 2003 werden er echter weer uitzaaiingen ontdekt en op 21 oktober 2003 overleed Joep op 4½ jarige leeftijd. Joeps ouders Rowald en Leontine Steijn hebben Villa Joep opgericht, om onderzoek naar behandelingen voor deze vreselijke vorm van kanker bij kinderen te financieren.

Het andere goede doel is Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij), dat fondsen werft voor genenonderzoek. Het doel is om kinderkanker vaker te genezen en vriendelijker te behandelen. Bestaande behandelmethoden hebben nogal wat bijwerkingen, waar een kind zijn leven lang last van kan houden.

Meer informatie:
Afdeling Communicatie
Anita de Bruijn
Telefoon (071) 5600637


- einde bericht -