Amsterdam RAI

PERSBERICHT

Vijf exclusieve auto's van staatshoofden

AUTOGLOSSY CARROS GEEFT KONINKLIJKE GLANS AAN AUTORAI

Onder de noemer 'Royal Class' brengt automagazine Carros een aantal zeldzame klassieke auto's bijeen op AutoRAI 2007. Getoond worden onder meer de Ferrari 456 GT van Prins Bernhard en de Rolls-Royce Phantom I 17EX van de Indiase Maharadja Bahadur.

Staatshoofden staan bekend om hun overwegend goede smaak op het gebied van auto's. Dit blijkt duidelijk uit het Royal Class-paviljoen op AutoRAI 2007, waar glossy magazine Carros vijf uiterst bijzondere auto's samenbrengt.

De getoonde modellen dateren uit verschillende tijdperken, waarbij de Rolls-Royce Phantom I 17EX uit 1928 de oudste is. De toevoeging 'EX' duidt op het experimentele karakter van deze uitzonderlijke auto, die is uitgerust met een 7,8 liter zescilinder lijnmotor. De topsnelheid van meer dan 150 km/h was in de jaren twintig van de vorige eeuw een absolute sensatie. Als tweede topstuk de Ferrari 250 GT Coupé Vignale van de Belgische glamourprinses Liliane. Via de imposante verlengde Mercedes-Benz 600 Pullman, in de jaren zestig en zeventig uitermate geliefd onder staatshoofden, hoogwaardigheidsbekleders en artiesten, betreedt Carros de snelle jaren negentig. Letterlijk snel, want de Ferrari 456 GT van Prins Bernhard is ook naar de maatstaven van 2007 een uiterst krachtige Gran Turismo. Deze vierpersoons Ferrari werd in 1993 persoonlijk door de Prins opgehaald bij de fabriek in Maranello. Ten slotte wordt de verlengde Volvo 960 van het Zweedse koningshuis gepresenteerd, die tegenwoordig in Nederlands bezit is.

'Live' verslag

Carros biedt tijdens AutoRAI 2007 niet alleen plaats aan een selectie speciale auto's. Vanaf de stand in de Hollandhal worden dagelijks uitzendingen verzorgd door Carros-TV, BNR TV en FD-TV (van het Financieele Dagblad). BNR Nieuwsradio is aanwezig met een compleet ingerichte radiostudio terwijl ook de Carros-webredactie dagelijks het autonieuws 'live' vanaf de AutoRAI verslaat.

Amsterdam, 20 maart 2007

Noot voor de redactie /