Politie Limburg-Noord

Politie lost tientallen graffitizaken op

Datum: 20-03-2007
Tijd bericht: 11:46
Plaats: Nieuwstadt
De politie heeft onlangs met de aanhouding van twee minderjarige jongens uit Nieuwstadt tientallen gevallen van graffiti opgelost die in Nieuwstadt werden gepleegd. Het gaat om een 16-jarige en een 17-jarige jongen. Beide verdachten zijn afgelopen week aangehouden en verhoord.

De politie vond sinds december 2006 graffiti op elektriciteitskasten, bruggen en viaducten en stelde een onderzoek in. De jongens kwamen in beeld dankzij tips van getuigen en verder onderzoek van de politie in de wijk. Beide jongens hebben inmiddels bekend. De politie maakt proces-verbaal op. De politie onderzoekt nog enkele andere graffitizaken die vermoedelijk door andere jongens zijn gepleegd.

De verdachten zetten met zwarte verf een soort handtekening op de deuren en muren. Daarbij zijn overigens geen discriminerende teksten geplaatst. Inmiddels zijn er zo'n 90 plaatsen in Nieuwstadt gevonden met deze graffiti.

Gemeente, politie en Sociaal Werk Echt (SWE) werken aan een samenleving waar genoeg ruimte is voor jongeren om te spelen, te leren en te werken. Jongeren en hun ouders, maar ook anderen worden actief betrokken bij het jeugdbeleid van de gemeente Echt-Susteren. Iedereen in Echt-Susteren die een gezonde ontwikkeling van onze jeugd en onze samenleving belangrijk vindt, wordt uitgenodigd een steentje bij te dragen. De overheid kan het niet alleen.