Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Nieuwe topsportvoorziening in IJsselmonde


1e paal nieuwe accommodatie tafeltennisvereniging AA-Drink/Feijenoord van Teylingen.

Vorige week woensdag is aan het Akkeroord de 1e paal geslagen voor de nieuwe accommodatie van tafeltennisvereniging AA-Drink/Feijenoord van Teylingen. De officiële handeling werd verricht door Bram van Hemmen, portefeuillehouder Sport van de deelgemeente en voormalig wethouder Nico Janssens.

De tafeltennisvereniging behoort al jaren tot de top van Nederland. De weg naar die top werd al in de jaren zeventig ingezet. FVT heeft vele successen behaald. De club werd sinds 1996 zeven keer Nederlands kampioen en won zes maal de nationale beker. De club gaat na vele jaren haar thuishaven, de Persoonshal in deelgemeente Feijenoord, verlaten. Deze sportaccommodatie zal door andere sportverenigingen gebruikt gaan worden.

In zijn toespraak ging Bram van Hemmen ondermeer in op de gezondheidsnota van de deelgemeente van 2006, waarin een top 5 is opgenomen van speerpunten voor het verbeteren van de gezondheid. Meer bewegen maakt deel uit van deze top 5. De nieuwe accommodatie van AA-Drink/FVT sluit naadloos aan op dit thema en zal een bijdrage kunnen leveren aan het realiseren van gezondere en fittere mensen in IJsselmonde. Hij nodigde het bestuur van de vereniging uit om met hem van gedachten te wisselen over de mogelijkheden om door gezamenlijke inzet de bewoners van IJsselmonde gezonder en fitter te maken en te houden met behulp van deze nieuwe tafeltennishal. Namens het bestuur van IJsselmonde wenste hij de vereniging tot slot veel sportieve successen toe in haar nieuwe onderkomen in IJsselmonde.

Als alles volgens schema verloopt, dan kunnen in het seizoen 2007-2008 de eerste wedstrijden worden gespeeld in de nieuwe tafeltennishal aan het Akkeroord.