Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Loop mee met Buurtpreventie!

In de deelgemeente IJsselmonde bestaat Buurtpreventie in Groenenhagen, Hordijkerveld en Reyeroord.

Binnen Buurtpreventie zetten bewoners zich in voor hun eigen buurt en zorgen ervoor dat het er prettiger en veiliger wordt.

De vrijwilligers van Buurtpreventie lopen enkele avonden per week in georganiseerd verband rond door de wijk en letten goed op. Verdachte of onveilige situaties worden gemeld bij de politie, klachten in de buitenruimte worden genoteerd en doorgegeven aan de juiste instantie. Als het nodig is, waarschuwen de vrijwilligers hun medebuurtbewoners, bijvoorbeeld dat er nog waardevolle spullen in een auto liggen. Of dat de openstaande balkondeur het dieven wel gemakkelijk maakt om de woning binnen te komen.

Veiligheid voorop
De vrijwilligers worden niet zo maar op pad gestuurd. Ze zijn ingewerkt door de politie en hebben een speciale training gevolgd. Ze lopen altijd met zn tweeën, in herkenbare kleding. De veiligheid van de vrijwilligers staat altijd voorop. Als er sprake is van geweld of criminaliteit, komen de vrijwilligers niet zelf in actie maar waarschuwen direct de wijkpolitie met een speciaal telefoonnummer. De politie kan dan snel ter plaatse zijn.

Meedoen
Wilt u meedoen met Buurtpreventie in Groenenhagen, Hordijkerveld of Reyeroord? Geef u dan op bij de coördinator. Daar kunt u ook terecht voor meer informatie.

* Buurtpreventie Groenenhagen, Leo Janse, telefoon 06-25025093;
* Buurtpreventie Hordijkerveld, Monique de Widt, telefoon 06-24689677;

* Buurtpreventie Reyeroord, Marian de Rooy, telefoon 06-14815494.

Als de telefoon niet aanstaat, kunt u uw naam en telefoonnummer inspreken en wordt u teruggebeld.