Ingezonden persbericht


eBay introduceert profielpagina 'Mijn eBay-wereld'

Amsterdam, 20 maart 2007 - eBay introduceert vandaag 'Mijn eBay-wereld'; de persoonlijke profielpagina voor eBay-gebruikers. Deze profielpagina biedt kopers en verkopers van de wereldwijde eBay-community, met 225 miljoen leden, de mogelijkheid om op een meer persoonlijke manier met elkaar in contact te komen. Zo kunnen gebruikers eenvoudig eBay-functionaliteiten en interesses onderling uitwisselen. Deze extra vorm van communicatie verbetert de interactie met (potentiële) klanten en verkopers kunnen zich nog beter profileren.

eBay-gebruikers kunnen hun 'Mijn eBay-wereld' personaliseren door de lay-out en de content zelf te bepalen. Een combinatie van verschillende features en modules stelt gebruikers in staat aan de rest van de eBay-community te laten zien wie ze zijn en wat ze doen. Gebruikers kunnen op hun 'Mijn eBay-wereld' bijvoorbeeld kiezen uit een aantal elementen zoals:
* eBay-feedback

* objecten die ter veiling worden aangeboden
* foto of icoon van de gebruiker

* biografie van de gebruiker

Iedere gebruiker krijgt een eigen URL naar zijn of haar 'Mijn eBay-wereld'; http://myworld.ebay.nl/. Door op de gebruikersnaam, waar ook op de site, te klikken wordt de bijbehorende 'Mijn eBay-wereld' getoond. Gebruikers kunnen tevens via het discussieforum van 'Mijn eBay-wereld' ideeën en productbesprekingen met elkaar uitwisselen. 'Mijn eBay-wereld' is een aanvulling op de bestaande 'Over Mij' pagina.

'Mijn eBay-wereld' is in oktober 2006 als eerste in de Verenigde Staten geïntroduceerd en wordt vandaag in alle overige eBay landen verder uitgerold.

Kijk voor meer informatie over 'Mijn eBay-wereld' op: http://myworld.ebay.nl.

Over eBay®

eBay heeft na zijn oprichting in 1995 een krachtig platform voor de handel in goederen en diensten gecreëerd. Met 225 miljoen leden is eBay wereldleider in online handel, waarbij het voor zijn kenmerkende veilingprincipe voorop staat. eBay stelt de gebruikersgemeenschap, zowel particulieren als professionals, in staat om praktisch alles te verhandelen. Alle 33 internationale eBay-sites staan met elkaar in verbinding, waardoor wereldwijd iedereen kan participeren in lopende veilingen. Door een reeks van diensten aan te bieden, zoals het online betaalsysteem PayPal, maakt eBay het mogelijk om in de voortdurend groeiende e-commerce markt lokaal, nationaal als internationaal te handelen. Elke dag staan er miljoenen producten in duizenden categorieën te koop op eBay. Onlangs werden de resultaten van het tweede kwartaal aangekondigd, die wederom gekenmerkt werden door een aanzienlijke groei. Sinds zijn oprichting in 1995 is eBay winstgevend. eBay Nederland is gevestigd in Amsterdam. Kijk voor meer informatie op: www.ebay.nl.

# # #