Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Voorst - Hennepkwekerij ontmanteld                        |
De politie heeft maandag (19/03) in een schuur aan de Kruisweg een hennepkwekerij aangetroffen. De planten zijn in beslaggenomen en worden vernietigd. In verband hiermee werden een 29-jarige inwoner uit Voorst en een 37-jarige inwoner uit Eibergen voor verhoor aangehouden.

Politiemensen troffen in de schuur, naast de nodige apparatuur, een hennepkwekerij met 350 hennepplanten aan. De stroom bleek illegaal te zijn afgetapt. De kwekerij werd ontmanteld; de spullen zijn in beslaggenomen en vervolgens vernietigd. De energieleverancier zal een naheffing opleggen.

|     |Twello - Automobiliste belandt in sloot                   |
Een 67-jarige automobiliste uit Vaassen is op maandag (19/03) op de Oude Wezeveldseweg met haar auto van de weg geraakt en via een boom in een sloot beland.

De melding van het incident kwam omstreeks het middaguur bij de politie binnen. Ter plaatse bleken enkele buurtbewoners de vrouw uit de auto, die op de zijkant in een sloot was terechtgekomen, te hebben geholpen. Een eerste onderzoek heeft uitgewezen dat de aandacht van de vrouw was afgeleid, waardoor zij in een bocht rechtdoor reed. De vrouw werd met onder meer enkelletsel naar het ziekenhuis overgebracht. De auto raakte total loss. De gemeente is ingelicht, omdat er koelvloeistof en olie in het slootwater terecht was gekomen.

|     |Lochem - Politie zoekt onbekende automobilist             |
De politie is op zoek naar een tot nu onbekende automobilist die op zaterdag 10 maart j.l. op de kruising Markt/Molenstraat betrokken raakte bij een aanrijding met een 18-jarige fietser uit Lochem. De fietser leek in eerste instantie niet gewond, maar later werd door een arts toch letsel aan zijn schouder vastgesteld.

De aanrijding heeft 's avonds tussen 22.45 uur en 23.15 uur plaatsgevonden. Een eerste onderzoek heeft uitgewezen dat de jongeman op de kruising stil stond, toen een automobilist naderde en rechtsaf sloeg. De automobilist nam hierbij de bocht te ruim, waardoor de fietser viel. De autobestuurder reed na de aanrijding door.

De politie roept de onbekende automobilist op om zich bij de politie te melden, zodat gegevens kunnen worden uitgewisseld en het ongeval administratief kan worden verwerkt. Ook getuigen die mogelijk iets hebben gezien worden verzocht contact op te nemen. Men kan bellen met 0900-8844.

|     |Eerbeek - Brand in fietsenstalling school                 |
In een fietsenstalling van een school aan de Debussystraat is maandag (19/03) brand ontstaan. De brandweer werd ingeschakeld om de brand te blussen. Voor zover bekend deden er zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Surveillerende agenten werden kort voor acht uur 's avonds door een fietser op de brand geattendeerd. Ter plaatse bleek een grote hoeveelheid oud papier vlam te hebben gevat en de politie sluit in dit geval brandstichting niet uit.

Het fietsenhok liep door brand aanzienlijke schade op. De politie heeft inmiddels met een aantal buurtbewoners gesproken, maar zij heeft de toedracht van de brand nog niet kunnen achterhalen. Eventuele getuigen of mensen die op bovengenoemde locatie iets bijzonders hebben gezien dat met de brand in verband kan worden gebracht, worden verzocht om via 0900-8844 contact op te nemen.

|     |Eerbeek - Diefstal uit woning                             |
Een woning aan de Harderwijkerweg is maandag (19/03) het doelwit van dieven geweest. Hierbij zijn onder meer een laptop en een mobiele telefoon verdwenen. Men heeft inmiddels aangifte gedaan en de politie heeft de zaak in onderzoek.

De diefstal heeft tussen 00.30 uur en 07.30 uur plaatsgevonden. Men kon de woning binnenkomen door een ruitje te forceren. Eenmaal binnen heeft men een aantal kasten doorzocht. De bewoners waren ten tijde van de inbraak gewoon thuis, maar hebben niets gemerkt. Getuigen die op bovengenoemde locatie iets bijzonders hebben gezien dat met de inbraak in verband kan worden gebracht, worden verzocht om contact op te nemen. Men kan bellen met 0900-8844.

Einde berichten
---


---


---

---- --