Politie Twente

Persberichten Politie Twente 20 maart 2007

Meisje van de fiets gereden

Oldenzaal

Op maandag 19 maart is omstreeks 13.30 uur op de kruising Schelmaatstraat / Enschedesestraat in Oldenzaal een meisje op haar fiets aangereden door een automobilist. De 16-jarige fietsster reed op de Schelmaatstraat en was met enkele medescholieren op weg naar huis. Toen ze de kruising met de Enschedesestraat rechtover wilde steken werd ze geschept door een voor haar van links komende auto. De 20-jarige automobilist uit Losser kon niet op tijd remmen en reed haar aan. De 16-jarige kwam op de motorkap van de auto terecht en viel daarna op het wegdek. Ze is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. (07-035858)

Politie houdt gezochte man aan

Enschede

De politie heeft op maandag 19 maart omstreeks 15.00 uur een 33-jarige man uit Enschede aangehouden. Hij werd door de politie gezocht omdat hij eigenaar zou zijn van een hennepkwekerij welke gevestigd was aan de Binnenhaven in Enschede. Deze kwekerij werd op 26 februari j.l. ontmanteld. Ook had de man nog boetes openstaan met een totale waarde van 73 dagen hechtenis. De 33-jarige werd overgebracht naar het bureau waar hij gehoord is. Ter zake de openstaande boetes is de man opgesloten.

(07-026086 / 07-035874)

Stalker aangehouden

Enschede

Op maandag 19 maart heeft de politie omstreeks 11.00 uur een 38-jarige vrouw uit Groenlo aangehouden wegens stalking. Een 57-jarige vrouw uit Enschede deed op 15 februari aangifte van stalking. Door een onderzoek van de politie kon de 38-jarige worden aangehouden. Tijdens haar verhoor bekende zij het slachtoffer telefonisch lastig te hebben gevallen. De politie maakt proces-verbaal op tegen de Groenlose. (07-020982)

Verdacht van inbraak aangehouden

Enschede

Op maandag 19 maart kreeg de politie omstreeks 23.30 uur een melding dat er een inbraak gaande zou zijn in pand aan de Haaksbergerstraat. De agenten, die snel ter plaatse waren, zagen een man rennend de straat over steken. Omdat deze man voldeed aan het signalement die de agenten hadden gekregen, werd de 36-jarige man uit Enschede aangehouden. De Enschedeër werd overgebracht naar het bureau waar hij voor verder onderzoek opgesloten is. Het is nog onbekend of er uit het pand wat gestolen is. (07-036071)

Automobilist gaat weer de fout in

Borne

Surveillerende agenten reden op de A35 komende vanaf Almelo toen ze voor zich een auto met een te hoge snelheid zagen rijden. Daar waar 70 kilometer per uur was toegestaan werd ongeveer 120 kilometer gereden. Toen de auto de afslag naar de A1 nam zette de bestuurder zijn auto ineens op de vluchtstrook stil. De agenten die de auto konden achterhalen controleerden de bestuurder en inzittende. Beide mannen, een 20-jarige man uit Deventer en een 21-jarige man uit Enschede roken naar alcohol en beschuldigden elkaar ervan gereden te hebben. Beide mannen werden aangehouden en meegenomen naar het bureau. Na verhoor bekende de 21-jarige te hebben gereden. Nog geen week geleden had hij ook gereden met drank op en moest hierbij zijn rijbewijs inleveren. Van de 21-jarige werd een blaasproef afgenomen waaruit een promillage van 1,06 naar voren kwam. Beide mannen kregen een rijverbod en tegen de 21-jarige werd proces-verbaal opgemaakt ter zake rijden met ontzegging, rijden onder invloed en te hoge snelheid. Beiden konden het bureau weer verlaten. (07-036075)

Man maakt ruzie en slaat agente

Vriezenveen

Op maandag 19 maart kreeg de politie omstreeks 21.30 uur een melding dat er bij een uitgaansgelegenheid aan de Krijgerstraat in Vriezenveen een dreigende sfeer zou zijn. Toen de agenten buiten op straat enkele bezoekers van de gelegenheid spraken stopte er ineens een auto. Uit de auto sprong een 19-jarige jongen uit Vriezenveen die al schreeuwend op de agente af kwam lopen. De 19-jarige sloeg met zijn vuist tegen het gezicht van de agente en vervolgens begon hij op een 19-jarige jongen uit Westerhaar in te slaan. Aanleiding zou een ruzie zijn die eerder op de avond had plaatsgevonden. Toen de agenten probeerden de jongen te overmeesteren ontstond er een worsteling. Uiteindelijk lukte het de agenten de 19-jarige te overmeesteren, waarna hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. De jongen is voor verder onderzoek opgesloten. De agente en de 19-jarige uit Westerhaar doen beide aangifte van mishandeling en belediging. (07-036047)

Mishandeling na afspraakje via chat

Haaksbergen

Op vrijdag 16 maart werd omstreeks 16.00 uur een 15-jarige meisje uit Haaksbergen mishandeld en bedreigd door een 16-jarig meisje uit Groenlo. Het 15-jarige meisje had tijdens een chat, waarin ze veronderstelde met een jongen uit Beckum te maken te hebben, een afspraakje gemaakt in Haaksbergen. Om elkaar beter te leren kennen hadden ze aan de Scholtenhagenweg in Haaksbergen afgesproken. Wat het 15-jarige meisje niet wist was dat de chat in werkelijkheid gevoerd was door de 16-jarige vriendin van de jongen uit Beckum. Tijdens de ontmoeting van de beiden sloeg het 16-jarige meisje de 15-jarige op het gezicht. Een 15-jarige vriendin van de dader filmde het geheel. Maandag 19 maart hield de politie na overleg met justitie de Groenlose aan. Na verhoor bekende zij de mishandeling en werd zij overgedragen aan haar ouders. (07-034821)


---- --
Beste redactie
Namens de Politieregio's Noord-en Oost-Gelderland,Twente en IJsselland en het ROC Aventus in Apeldoorn nodigen wij u graag uit voor de start van de pilot IWS Kleurrijk. Dit vindt plaats woensdagavond 21 maart van 19.00 tot 19.30 uur in het ROC Aventus in Deventer, Snipperlingsdijk 1 te Deventer.

Wilt u van deze uitnodiging gebruik maken, dan horen wij dat graag. U kunt hiervoor contact opnemen met Politie Noord- en Oost-Gelderland, Afdeling Communicatie, Simone Boosman Tel. (055) 548 6050.

De ontvangst is om 18.30 uur. De avond begint om 19.00 uur. U bent van harte welkom. Tijdens deze avond wordt een persbericht uitgereikt.

Avondprogramma
Eric Pattiselanno, chef van het interregionaal wervingsbureau Oost-Nederland van de politie zal kort iets vertellen over het lesprogramma IWS Kleurrijk. Divisiechef bedrijfsvoering Annette van Ekelenburg (politie NOG) zal namens de drie korpsen kort iets zeggen over diversiteit bij de politie in relatie tot IWS Kleurrijk. Ger van Houten, directeur ROC Apeldoorn, geeft vanuit zijn optiek een korte toelichting op het lesprogramma en de samenwerking met de politie. Annette van Ekelenburg zal samen met Ger van Houten de 11 deelnemers iets overhandigen als officieel startsein voor het lesprogramma IWS Kleurrijk (mogelijk fotomoment).

IWS Kleurrijk
Op woensdagavond 21 maart wordt het startsein gegeven voor het lesprogramma "IWS Kleurrijk". Dit lesprogramma is gericht op het vergroten van instroom van allochtone sollicitanten bij de politie. Het gaat om een pilotproject van de drie samenwerkende politiekorpsen Noord- en Oost-Gelderland, IJsselland en Twente in samenwerking met het ROC Aventus in Apeldoorn. Het project "IWS Kleurrijk" is opgezet door het interregionaal werving- & selectiebureau (IWS Oost-Nederland) in samenwerking met ROC Aventus.

Het lesprogramma heeft tot doel het realiseren van een optimaal leertraject voor allochtonen teneinde succesvol in te kunnen stromen bij de politie. Het gaat in totaal om 22 leersessies voor 11 kandidaten die worden afgerond met een proeve van bekwaamheid. De politieregio's hopen hiermee een meer divers personeelsbestand op te bouwen.

--Einde bericht--
-----------------------

(


---- --
Politie houdt interregionale controle

Haaksbergen / Neede / Eibergen

De politie heeft op zondagavond 18 maart op diverse locaties in de gemeente Haaksbergen, Neede en Eibergen controles uitgevoerd op het gebied van verkeer- en horecaoverlast. De controle is het initiatief van de wijkagenten van de genoemde gemeenten. Het heeft als doel de interregionale samenwerking tussen de Politie Twente, Politie Noord- Oost Gelderland, de Douane, Veilig Verkeer Nederland en de Verkeershandhavings Teams van Twente en Noord- Oost Gelderland te verbeteren.

De subdoelen van de controle waren; - Verkeersveiligheid
- Jeugd- en horecaoverlast - Controle opsporingsregister - Opsporing andere strafbare feiten

Er werden 500 blaastesten afgenomen ter controle op het gebruik van alcohol in het verkeer. Zes automobilisten kregen een boete voor het rijden onder invloed waarvan 1 bestuurder zijn rijbewijs moest inleveren. Verder werden er 27 bekeuringen uitgeschreven voor diverse overtredingen zoals het rijden zonder autogordel, geen geldige APK, verlichting auto niet in orde, rijden over verdrijvingvlak e.d. (07-035423

Nancy Hanterink: 053-4555588


---- --