Gemeente Bergen


Persbericht

Datum 19 maart 2007
Plaats Nieuw Bergen

Wellerlooi 'Kern met Pit'

Dorpsservicecentrum valt in de prijzen

Dorpsraad infoclub 'De Loi' uit Wellerlooi ontving 12 maart jongstleden het predikaat 'Kern met pit' plus een geldbedrag van 1.000 euro. Aanleiding hiervoor was de realisatie van het dorpsservicecentrum in september vorig jaar. De jury omschreef dit project als een 'mooi voorbeeld waarin een klein dorp groot kan zijn'.

Kern met pit is een leefbaarheidswedstrijd voor dorpen en steden georganiseerd door de Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM). Met Kern met Pit wil de KNHM buurt- en dorpsbewoners een extra duwtje geven om ervoor te zorgen dat de leefbaarheid in woonkernen verbetert door de inzet van de buurtbewoners. Wanneer het project slaagt, stelt de KNHM de prijs van 1.000,- euro beschikbaar.

"Het dorpsservicecentrum is een uniek initiatief vanuit de bewoners van Wellerlooi. Het is een centrum dat volledig op maat van het dorp gemaakt is en een voorbeeld voor andere kleine kernen. We vinden het daarom zeer terecht dat de dorpsraad het predikaat en de prijs gewonnen hebben," aldus een trotse wethouder leefbaarheid, Ben Buiting, van de gemeente Bergen.




Gemeente Bergen