Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Afgevallen lading veroorzaakt ravage

Apeldoorn, 20-03-2007 o Op de A1 ter hoogte van Apeldoorn is maandagavond (19/3) rond 23.15 uur een enorme ravage door afgevallen lading op de rijbanen in beide richtingen ontstaan. Door de rommel op de weg ontstond een aanrijding waarbij de twee bestuurders licht gewond raakten.

Een 49-jarige automobilist uit Oudewater reed met zijn auto met daarachter een aanhanger beladen met stenen en zakken cement vanaf de richting Amersfoort in de richting van Deventer.

Ter hoogte van Apeldoorn (tussen afslag Kootwijk en Hoenderloo) verloor hij de lading, die op de rijbanen in beide richtingen terecht kwam. De man raakte vervolgens in een slip, botste tegen de vangrail en botste tegen de bestelwagen van een 41-jarige bestuurder uit Almere. Deze beide bestuurders bleven ongedeerd.

Door de afgevallen lading ontstond op de rijbaan richting Deventer een aanrijding tussen een 30-jarige automobilist uit Oldenzaal en een 36-jarige automobilist uit Weesp. Beiden konden ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld worden.

De rijbanen werden schoongemaakt door Rijkswaterstaat.