Nieuwe weerdienst voor de land- en tuinbouw

20.03.2007 / 14:15 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Weeronline b.v.

Weeronline b.v.

WeerOnline introduceert met AgroActueel een nieuwe weerdienst voor de land- en tuinbouw.

Agrariërs krijgen beschikking over de meest gedetailleerde weerinformatie.

Velp, 20 maart 2007- WeerOnline introduceert een nieuwe weerdienst voor de land- en tuinbouw in Europa. Op de nieuwe weersite www.agroactueel.nl geeft WeerOnline gedetailleerde en nauwkeurige weerinformatie aan agrariërs. Via deze weersite kunnen agrariërs ook zelf kiezen welke weerinformatie ze dagelijks per fax willen ontvangen. Daarnaast kunnen agrariërs direct contact opnemen met de weerkamer van WeerOnline voor een telefonisch weeradvies.

AgroActueel bevat veel nuttige informatie voor agrariërs. Naast actuele en verwachte radarbeelden van de neerslag zijn er satellietbeelden beschikbaar, een gedetailleerde weersverwachting met het weer in detail in tijdstippen van drie uur en een weersverwachting voor de komende 14 dagen. Daarnaast bevat AgroActueel uitgebreide adviezen over de ontwikkeling van de belangrijkste schimmelziekten in de landbouw (Phytopthora, Alternaria, Vlekkenziektes, Cercospora en Fusariums). Ook de werking van gewasbeschermingsmiddelen is sterk afhankelijk van het weer en daarom geeft WeerOnline voor een groot aantal gewasbeschermingsmiddelen aan wanneer deze het best kunnen worden toegepast.

Aan de ontwikkeling van de website is meer dan een jaar gewerkt. Martin Hoitink, accountmanager bij WeerOnline: 'Het laatste jaar is de kwaliteit van de weersverwachting sterk verbeterd. Radarbeelden met daarop de actuele neerslagsituatie worden nu elke vijf minuten geactualiseerd. Daarnaast kunnen we inmiddels de neerslagduur berekenen, de windstoten, etc. Door gebruik te maken van de nieuwste technieken zijn we nu ook in staat om een weersverwachting te geven tot 14 dagen vooruit voor elke postcode in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en de U.K. Agrariërs kunnen met behulp van AgroActueel precies op de hoogte zijn van de weersituatie. Geen bespuiting hoeft meer te mislukken'.

WeerOnline heeft inmiddels meer dan 6 jaar ervaring in het verstrekken van weerinformatie aan boer en tuinder. Erik Brink, directeur van WeerOnline B.V.: 'We verstrekken naast weerinformatie veel praktijk gerichte adviezen. Bijvoorbeeld spuitadviezen voor veel gewasbeschermingsmiddelen, ziektekansen voor schimmelziekten, bewaaradviezen voor aardappelen en uien en natuurlijk het beste moment om in te kuilen. Met deze combinatie van informatie bieden we de agrarisch ondernemer in Nederland de beste weerdienst die er is.'

Agrariërs die toegang willen tot de website www.agroactueel.nl en tijdens het groeiseizoen dagelijks een weerfax willen ontvangen betalen 99,- euro per jaar. Daarnaast kunnen abonnees op AgroActueel direct contact opnemen met de weerkamer van WeerOnline voor een telefonisch weeradvies. Om kennis te maken met AgroActueel kunnen deelnemers een GRATIS proefabonnement nemen op AgroActueel. Aanmelden kan op www.agroactueel.nl.

WeerOnline is opgericht in 2001. De website www.weeronline.nl is de populairste weersite van Nederland. Daarnaast levert WeerOnline veel weerinformatie aan andere websites en bedient agrariërs, recreatieondernemers en bouwbedrijven met specifieke producten. Veel kranten gebruiken weerinformatie van WeerOnline voor hun weerberichten. In de winter adviseert WeerOnline gemeenten, provincies en dienstkringen van Rijkswaterstaat over de gladheidsbestrijding. WeerOnline heeft 18 medewerkers en is gevestigd in Velp. Internationaal werkt WeerOnline nauw samen met WetterOnline (Duitsland), MeteoOnline (België), WeatherOnline (U.K. en Ierland) en t7Online (China).
---

Noot voor de redactie (