AutoRai

Briljante studie van de Ford Mustang âby Giugiaroâ op AutoRAI 2007

(3/20/2007)
Vredestein zorgt tijdens AutoRAI 2007 voor een eye-catcher van de eerste orde met de introductie van de prachtige Ford Mustang.

Afgelopen jaar beleefde deze âAll American Sportscarâ, ontworpen door het gerenommeerde Italiaanse designhuis Giugiaro Design, zijn wereldprimeur tijdens de Autoshow van Los Angeles. Van 29 maart t/m 9 april schittert de Ford Mustang nu ook in Amsterdam op de stand van Giugiaroâs partner Vredestein (nr. 05.111 in de Noordhal).

Afgelopen jaar verbaasde Giugiaro Design vriend en vijand met een spectaculaire sportauto, gebaseerd op een legendarische Amerikaanse muscle car: de Ford Mustang. De 500 pk sterke Mustang âby Giugiaro Designâ is uitgerust met Vredestein Ultrac Sessanta ultra high-performance banden, die Vredestein in 2006 introduceerde voor sportwagens in het absolute topsegment. De samenwerking tussen Vredestein en het Italiaanse designhuis tijdens de ontwikkeling van de Ford Mustang is bepaald geen verrassing; Giugiaro Design is al lange tijd een vaste waarde voor Vredestein als ontwerper van Vredestein-banden voor het sportwagensegment. De Vredestein Ultrac Sessanta is één van de meest recente voorbeelden van die samenwerking.

De Ultrac Sessanta is door de lage secties en de grote breedtes zeer sportief georiënteerd en prima geschikt voor supersnelle sportwagens. Het lag dan ook voor de hand dat Giugiaro de Ultrac Sessanta van Vredestein onder de krachtige Ford Mustang zou monteren.

De Mustang, âdesigned by Giugiaroâ, schittert tijdens de AutoRAI 2007 in Amsterdam in een oogverblindende oranje kleur. Opvallende kenmerken van de Ford Mustang zijn de vleugeldeuren en het unieke zonnedak. Daarnaast is met name de achterzijde danig onder handen genomen door de Italiaanse tekenaars. De achterkant is ingekort en tegelijkertijd verbreed.

In het langgerekte vooronder doet een getunede uitvoering van het Mustang GT blok dienst, dat maar liefst 500 pk loslaat op de achterwielen.

Ultrac Sessanta: Innovation meets Design
De Vredestein Ultrac Sessantaâs â met voor deze gelegenheid unieke kleuraccenten â onder de Mustang staan naast superieure prestaties onder de echte sportwagenliefhebbers bekend vanwege hun fraaie design. Net als het Ford Mustang prototype is de Ultrac Sessanta band afkomstig van de tekentafels van meesterdesigner Giugiaro.

Innovatie
Naast de Ford Mustang is Vredestein tijdens de AutoRAI 2007 ook ruimschoots vertegenwoordigd met een aantal andere revolutionaire innovaties. Zo toont Vredestein op haar eigen stand bijvoorbeeld de âWachtruimte van de Toekomstâ, een nieuw concept om Vredestein-klanten die wachten op het vervangen van hun banden de wereld van Vredestein te laten beleven.

Nog zoân innovatief concept van Vredestein, en van een geheel andere orde, is de revolutionaire GO CYCLE. GO CYCLE is Vredesteinâs nieuwe alternatief voor vervangend vervoer, of zoals Vredestein het concept zelf graag noemt: de ultieme âwachtverzachterâ.

Niet alleen op haar eigen stand presenteert Vredestein een aantal belangrijke noviteiten, ook is de Nederlandse bandenfabrikant nauw betrokken bij diverse innovatieve projecten die elders op de Amsterdamse autoshow te bewonderen zijn. Voorbeelden daarvan zijn de Cito Dual Mode^TM (CDM), een revolutionair mobiliteitsconcept van de Nederlandse onderneming Small Advanced Mobility (SAM), en de betrokkenheid bij de totstandkoming van PRautotype 001, de showauto van Erik de Zwart die tijdens deze editie van de AutoRAI debuteert.