Gemeente Sluis

verkeerde beeldvorming rond personeelsbeleid

PERSBERICHT - 16 maart 2007

COLLEGE BETREURT VERKEERDE BEELDVORMING ROND PERSONEELSBELEID

Mede als gevolg van onzorgvuldige communicatie vanuit het college en de publieke discussies in raads(commissie)vergaderingen over een aantal onderzoeken rond het personeelsbeleid en de financiële situatie van de gemeente Sluis is er een verkeerd beeld ontstaan van het gemeentelijk personeelsbeleid en het personeel. Dit betreurt het college van Burgemeester en Wethouders ten zeerste.

De opzet van het college is om op een weloverwogen en verstandige manier te komen tot een financieel gezonde organisatie, waar efficiënt wordt gewerkt. Dit is één van de doelstellingen uit het bestuursakkoord Sluis: Betrouwbaar bestuur(d) in balans. Het college stelt daarbij duidelijk dat er geen sprake zal zijn van gedwongen ontslagen. Het college is trots op haar medewerkers en hun inzet.

Dit heeft het college vrijdagmiddag 16 maart in een intern bericht aan de medewerkers laten weten. Daarbij heeft het college excuses gemaakt voor het ontstane, verkeerde beeld over het personeelsbeleid en gemeenteambtenaren. Het college geeft toe dat onzorgvuldige communicatie vanuit het college hieraan mede debet is geweest.

Alle medewerkers zijn dinsdagmiddag om 16.00 uur uitgenodigd voor een bijeenkomst in het Ledeltheater, waar het college het personeelsbeleid zal toelichten, ontstane misverstanden zal rechtzetten en ongerustheid zal wegnemen.