Gemeente Nijmegen

Zilveren Waalbrugspeld voor Sjaan Drinkwaard

20/03/2007

Mevrouw A.F. Drinkwaard-Winkenius (77) krijgt dinsdag 20 maart de gemeentelijke onderscheiding de Zilveren Waalbrugspeld van burgemeester Thom de Graaf. Sjaan Drinkwaard zet zich sinds 1977 in voor de bewoners van zorgcentrum De Doekenborg in Nijmegen.

Sjaan Drinkwaard is sinds mei 1977 vrijwilligster in zorgcentrum De Doekenborg en heeft zich op ontelbare fronten ingezet. Zij heeft vanaf het begin twee keer per maand de bingomiddag en -avond gedraaid en de laatste jaren is ze maandelijks te vinden op de bingomiddag met de "elektronische molen". In de periode 1977 tot 1990 was ze ook enkele malen per week bij het handwerken. Drinkwaard was een zeer gewaardeerde hulp die de vele werkstukken, gemaakt door bewoners, op de naaimachine afwerkte. Er zijn vele theemutsen, schortjes, tafelkleden, pannenlappen, knuffelbeesten en kruissteekkussens door haar handen gegaan. Van 1983 tot 1995 was ze verder jaarlijks op Hemelvaart met de bewoners en collega-vrijwilligers te vinden in stadspark Staddijk voor dauwtrappen en een picknick. In de jaren tachtig is Drinkwaard heel actief geweest met cabaret groep De Doekies op de carnavalsmiddag voor bewoners. Ook helpt ze bij het maken van poffertjes op de kermismiddag, de ontspanningsmiddag en avonden zoals een circusvoorstelling, playback show en de zeskamp. Ze schminckt Sinterklaas en de Pieten, zorgt dat de kragen van de pieten stijf staan en er geen naadje loszit van de pietenpakken, die ze zelf gemaakt heeft. Verder ging zij regelmatig zwemmen met bewoners in zwembad Meijhorst en deelt ze wekelijks de Nieuwsbrief uit. Dit is het bewoners informatie bulletin.

Op dinsdag 20 maart krijgt Sjaan Drinkwaard-Winkenius om 14.45 uur de Zilveren Waalbrugspeld uitgereikt door burgemeester Thom de Graaf. Om het veertigjarig bestaan van Dukenburg te vieren start om 14.30 `40 jaar Dukenburg café' in de Doekenborg, met onder andere Sjaan Drinkwaard als gast. Zorgcentrum de Doekenborg is te vinden op de Aldenhof 31-96 in Nijmegen.