Gemeente Geldrop-Mierlo


Belastingen

Glasvezelnetwerk voor Geldrop-Mierlo

De coöperatie OnsBrabantNet onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor de aanleg van een supersnel glasvezelnetwerk in Geldrop-Mierlo. Met dit netwerk zijn naast een aantal standaarddiensten zoals radio, tv, vaste telefonie, internet ook specifieke diensten beschikbaar. Hierbij moet u denken aan video-on-demand, beeldtelefonie, inbraak- en brandbeveiliging via dit netwerk.

Aanbod OnsBrabantNet

U heeft onlangs een aanbod ontvangen van OnsBrabantNet. Hierin legt deze coöperatie uit wat een glasvezelaansluiting inhoudt, de diensten die direct vanaf de start via dit netwerk worden aangeboden, de prijzen en de algemene voorwaarden. Ook is een inschrijfformulier bijgevoegd.
Afhankelijk van de belangstelling, worden vanaf juni tot augustus de hoofdkabels aangelegd. Vanaf 1 september worden vervolgens de eerste woningen aangesloten. Voor de aanleg van het totale netwerk moet naar schatting 340.000 meter trottoir en openbare weg worden opgebroken om alle glasvezelkabels in te graven. OnsBrabantNet is al tijdig in overleg met de gemeente om op een zorgvuldige en efficiënte werkwijze deze grootschalige operatie voor te bereiden. U hoort hier natuurlijk meer over.

Communicatie

OnsBrabantNet zet verschillende communicatiemiddelen in om u te informeren. De gemeente kondigt deze acties ook op de website en op de gemeentepagina's in De Trompetter aan.

Informatieavonden
OnsBrabantNet organiseert in april verschillende informatieavonden. Hier kunt terecht met al uw vragen en opmerkingen.

Telefoon/email/website
Voor vragen over het glasvezelnetwerk en het aanbod van OnsBrabantNet kunt u bellen met hun klantenservice: (040) 787 6000 of mailen: info@onsbrabantnet.nl. U kunt ook naar de website van OnsBrabantNet: www.onsbrabantnet.nl

Informatiecentrum
OnsBrabantnet hecht veel belang aan lokale aanwezigheid. Hiervoor heeft zij onlangs een informatiecentrum geopend aan de Beneden Beekloop 28 in Geldrop. De openingstijden van dit informatiecentrum zijn:

Coöperatie OnsBrabantNet

Dit is de coöperatie die door de NEM Brabant is opgericht. Door het afnemen van diensten wordt u automatisch lid van deze coöperatie. Hiermee is uw inspraak geborgd. Een ledenraad gaat zich bezig houden met zaken die u als belangrijk aangeeft, zoals het dienstenaanbod en de ontwikkeling van eigen lokale diensten.