Reactie Jos van Deursen op rapport politie Gelderland Midden

20.03.2007 / 15:00 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Nederlands politie instituut

Nederlands politie instituut

Hoofdcommissaris Jos van Deursen, voormalig korpschef van het korps Gelderland-Midden, reageert met gemengde gevoelens op het rapport Feitelijk - Heden, Feitenonderzoek politiekorps Gelderland-Midden. Het rapport werd dinsdagmiddag aangeboden aan de minister van BZK, mevrouw dr. G. ter Horst. 'Ik ben erg blij dat in het rapport wordt aangetoond dat er de afgelopen jaren in het korps Gelderland-Midden geen sprake is geweest van onoorbare praktijken of strafbare feiten. Het rapport toont echter ook aan dat er geen winnaars maar alleen verliezers zijn.'
Uit de rapportage blijkt dat slechts een kleine groep ontevreden politiemensen en de ondernemingsraad het korps in diskrediet heeft gebracht. Van Deursen betreurt dit. 'Ik hoop voor alle goedwillende collega's dat het korps Gelderland-Midden tot rust komt en weer voluit aandacht kan besteden aan het zo belangrijke politiewerk. Ik hoop dat degenen die verantwoordelijkheid dragen voor de onrust, die verantwoordelijkheid ook nemen.' Van Deursen vindt het nog steeds jammer dat hij vanwege de ontstane onwerkbare situatie heeft moeten terugtreden. Het feit dat een groot deel van de aanbevelingen in het rapport 'Feitelijk - Heden' dezelfde zijn als die hij afgelopen zomer voorstelde, maakt dit des te pijnlijker. 'Ik heb me met hart en ziel ingezet voor dit korps, een korps waarop ik trots ben. Ik hoop dat na alle onnodige commotie het korps weer snel de goede naam terug krijgt die het verdient.', aldus Van Deursen.
7)

---
Dit persbericht wordt door de heer J. van Deursen persoonlijk uitgegeven, via de faciliteiten van de vts Politie Nederland, onderdeel NPI. Voor informatie: Cees den Bakker, 06-50263255.