Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (20/3)

TILBURG, 20 maart 2007

Agenten, een omstander en duikers te water bij reddingsactie

TILBURG Vanmorgen zijn agenten, een omstander en duikers van de brandweer te water gegaan tijdens een reddingsactie van een 46 jarige vrouw die met haar auto door nog onbekende oorzaak te water was geraakt. Het lukte de brandweer het 46 jarige slachtoffer afkomstig uit Tilburg te bevrijden en aan de kant te brengen. Medewerkers van de ambulancedienst verleenden de eerste hulp en brachten haar in zorgwekkende toestand over naar het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg.

Kort na 10.30 uur ontving de politie de melding van een auto te water in het Wilhelminakanaal bij de Koningshoeven. Op dat moment was sprake dat in ieder geval één inzittende in de auto aanwezig was. Toen de politie ter plaatse kwam sprongen drie agenten en een omstander het water in om de inzittende uit haar auto te bevrijden. Kort daarna assisteerde duikers van de brandweer de agenten. Het lukte de duikers de vrouw uit haar auto te bevrijden en naar de kant te brengen. De auto waarin het slachtoffer zat werd korte tijd later uit het water getakeld.

De politie startte onmiddellijk een onderzoek. Naast het horen van getuigen hebben technische rechercheurs een sporenonderzoek ingesteld. Bureau slachtofferzorg werd in kennis gesteld. De politie gaat niet uit van een misdrijf.

Straatrover Spoordijk weer actief

TILBURG: Ondanks extra politie acties rondom de Spoordijk hebben er gisteravond opnieuw twee berovingen plaats gevonden. Hiermee komt het aantal straatroven in maart op deze locatie op zes, met in totaal zeven slachtoffers. De politie neemt de zaken hoog op en stelt een uitgebreid onderzoek in.

Een 31-jarige Oisterwijker fietste omstreeks 21.10 uur in de richting van Oisterwijk. Boven op de brug ter hoogte van het Longaterrein werd hij aangesproken door een man die midden op het fietspad stilstond. De Oisterwijker moest daardoor afremmen en dacht in 1^e instantie dat de man wellicht de weg wilde weten. Toen hij op een meter afstand stond, trok de voetganger een mes en eiste geld. Hierop gaf het geschrokken slachtoffer zijn portemonnee af. Hij kon daarna wegrijden. De dader was volgens de aangever een blanke man, circa 25 jaar, met donker sluik haar. Hij droeg een donker jack met capuchon. Het slachtoffer verklaart dat hij kort na de beroving daar ter plaatse nog een hardloper heeft aangesproken die de dader ook gezien had.

Een 19-jarige Tilburger fietste omstreeks 22.00 uur in de richting van de stad. Midden op de brug over het Wilhelminakanaal hield een voetganger hem tegen die direct dreigend een groot mes op zijn borststreek richtte en zijn geld en telefoon eiste. Het angstige slachtoffer gaf dit onder dwang af. Hij beschrijft de dader als een blanke knaap met donkerblond gemillimeterd haar, leeftijd circa 20-21 jaar.

Deze maand zijn inclusief de zaken van gisteravond op de Spoordijk al zes berovingen met in totaal zeven slachtoffers gemeld. Deze zaken hebben bij de politie een hoge prioriteit. De werkwijze bij de verschillende berovingen is vrijwel identiek. Hoewel de signalementen op detail soms verschillen sluit de politie niet uit dat het hier om één dader gaat. De politie zet extra surveillances en
recherchecapaciteit in om de dader(s) van deze berovingen zo snel mogelijk aan te houden.

Eventuele getuigen die de politie kunnen helpen met het oplossen van deze zaken, zoals mensen die daar regelmatig joggen, worden verzocht contact op te nemen met 0900-8844.

29 bekeuringen bij snelheidscontrole politieteam Tilburg West

TILBURG: De politie van het team Tilburg West heeft gisterenmiddag op twee locaties in het werkgebied een snelheidscontrole gehouden. Daarbij werden 29 overtreders bekeurd. Op de Taxandriabaan werden in het totaal achttien bestuurders bekeurd. De hoogst gemeten snelheid was daar 88 km / uur (2 x). Op de Rueckertbaan werden in het totaal elf bestuurders bekeurd. De hoogst gemeten snelheid was daar 83 km / uur. Op beide locaties is de max. snelheid 50 km/uur.

Jongen gewond na steekvlam

TILBURG: Gistermiddag heeft een 15-jarige jongen in het park aan de Javastraat een brandwond in zijn gezicht opgelopen Het slachtoffer werd door een ambulance voor behandeling meegenomen naar het ziekenhuis. Volgens enkele jongeren was het ongeluk gebeurd toen het slachtoffer in een rokende afvalbak wilde kijken en daaruit op dat moment net een steekvlam kwam. De agenten hebben daarop een onderzoek ingesteld en troffen nabij een avalbak een lege spuitbus lak aan. Vermoedelijk zijn er jongeren bezig geweest met het stichten van een brandje. Het slachtoffer mocht na behandeling het ziekenhuis weer verlaten.

Man aangehouden na huiselijk geweld

TILBURG: De politie heeft gisteravond omstreeks 19.00 uur in een woning in de wijk Oerle een 19-jarige Tilburger aangehouden vanwege huiselijk geweld. De knaap wordt er van verdacht dat hij de moeder (39) van zijn vriendin (17) heeft bedreigd met een mes. Het incident gebeurde in de woning van de vriendin van de verdachte. Hij had naar eigen zeggen twee flesjes bier en een fles wijn gedronken waardoor hij behoorlijk dronken was geraakt en kreeg ruzie met zijn vriendin. Op dat moment kwam zijn schoonmoeder thuis waarna met haar een woordenwisseling ontstond, daarbij bedreigde hij haar met een mes. Ook vernielde hij een lamp die boven de tafel hing. De verdachte verzette zich bij zijn arrestatie. Hij is aan het bureau door een hulpofficier van justitie in verzekering gesteld.

Verwarde man aangehouden na vernieling met breekijzer

BIEST HOUTAKKER: De politie heeft gisteravond omstreeks 21.30 uur in een woning een 38-jarige verwarde man uit Biest-Houtakker aangehouden nadat hij bij zijn buurvrouw met een breekijzer een raam had ingeslagen en geprobeerd haar daarmee te slaan. De verdachte bleek erg verward te zijn en al via een rechterlijke machtiging geplaatst te zijn in een opvangcentrum. Daar is hij uiteindelijk ook afgeleverd. De politie doet wel verder onderzoek naar het incident dat gisteravond heeft plaats gevonden.

Politie onderzoekt inbraak in slagerij en kantoorpand

TILBURG: Vannacht is omstreeks 03.00 uur ingebroken bij een slagerij aan de Veldhovenring. De dief heeft een stoeptegel door de etalageruit gegooid. Uit de winkel zijn uit een koeling enkele pakken frisdrank gestolen. Uit het door de politie ingestelde onderzoek is gebleken dat een getuige gezien had dat de dader een knaap is met een zwart lederen jasje en een zwarte sjaal om zijn hoofd. Hij was in de richting van de Deken Botstraat gelopen.

OISTERWIJK: Vannacht is omstreeks 03.00 uur ingebroken in een kantoor aan de Bedrijfsweg. De inbreker (s) heeft / hebben aan de achterzijde van het pand met een steen een ruit ingegooid. Uit het kantoor zijn vijf flatscreens en drie computerkasten gestolen. Andere wat oudere computers hebben de dieven laten staan. De politie heeft een aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Auteur: Willem van Hooijdonk