Politie Midden- en West Brabant

Straatrover Spoordijk weer actief

TILBURG, 20 maart 2007

TILBURG: Ondanks extra politie acties rondom de Spoordijk hebben er gisteravond opnieuw twee berovingen plaats gevonden. Hiermee komt het aantal straatroven in maart op deze locatie op zes, met in totaal zeven slachtoffers. De politie neemt de zaken hoog op en stelt een uitgebreid onderzoek in.

Een 31-jarige Oisterwijker fietste omstreeks 21.10 uur in de richting van Oisterwijk. Boven op de brug ter hoogte van het Longaterrein werd hij aangesproken door een man die midden op het fietspad stilstond. De Oisterwijker moest daardoor afremmen en dacht in 1^e instantie dat de man wellicht de weg wilde weten. Toen hij op een meter afstand stond, trok de voetganger een mes en eiste geld. Hierop gaf het geschrokken slachtoffer zijn portemonnee af. Hij kon daarna wegrijden. De dader was volgens de aangever een blanke man, circa 25 jaar, met donker sluik haar. Hij droeg een donker jack met capuchon. Het slachtoffer verklaart dat hij kort na de beroving daar ter plaatse nog een hardloper heeft aangesproken die de dader ook gezien had.

Een 19-jarige Tilburger fietste omstreeks 22.00 uur in de richting van de stad. Midden op de brug over het Wilhelminakanaal hield een voetganger hem tegen die direct dreigend een groot mes op zijn borststreek richtte en zijn geld en telefoon eiste. Het angstige slachtoffer gaf dit onder dwang af. Hij beschrijft de dader als een blanke knaap met donkerblond gemillimeterd haar, leeftijd circa 20-21 jaar.

Deze maand zijn inclusief de zaken van gisteravond op de Spoordijk al zes berovingen met in totaal zeven slachtoffers gemeld. Deze zaken hebben bij de politie een hoge prioriteit. De werkwijze bij de verschillende berovingen is vrijwel identiek. Hoewel de signalementen op detail soms verschillen sluit de politie niet uit dat het hier om één dader gaat. De politie zet extra surveillances en
recherchecapaciteit in om de dader(s) van deze berovingen zo snel mogelijk aan te houden.

Eventuele getuigen die de politie kunnen helpen met het oplossen van deze zaken, zoals mensen die daar regelmatig joggen, worden verzocht contact op te nemen met 0900-8844.

Auteur: Willem van Hooijdonk