Afdeling Communicatie TROS/AVRO
Hilversum, 20-03-2007

Internet
Eenvandaag.nl

Eenvandaag toont 'achterkant' nieuws
Via weblogs verslaggevers en redacteuren

Met een prominente plek voor de weblogs van zeventien verslaggevers en redacteuren gaat vandaag de vernieuwde site van de actualiteitenrubriek EénVandaag online.

Hoe kijken de verslaggevers en redacteuren van EénVandaag tegen ontwikkelingen in het nieuws aan? Wat houdt hen bezig? En wat komt er bij kijken om het nieuws uit de eerste hand te verslaan? De redacteuren en verslaggevers kunnen 24 uur per dag hun weblogs actualiseren vanaf iedere plek ter wereld. Bezoekers van de weblogs kunnen de persoonlijke verhalen op de voet volgen en op onderwerpen reageren.

Jan Kriek, hoofdredacteur EénVandaag: "Ik vind het goed dat kijkers en internetbezoekers nu de mogelijkheid krijgen om met de verslaggever of redacteur kennis te maken. Via de weblogs kunnen zij de 'achterkant' van het nieuws volgen; ze krijgen dus te zien hoe een de reportage totstandkomt. "

Pauline Veen, redacteur/verslaggever (http://paulineveen.blogvandaag.nl): "Een onderwerp dat door tijdgebrek gesneuveld is of juist het hele, ongemonteerde interview, kan mooi een plek krijgen op de weblog. Maar andersom kunnen we ook kijken of er behoefte is aan een bepaald onderwerp. Door de persoonlijke band leren wij ook onze kijkers en internetbezoekers beter kennen. Ja, ik vind dat een weblog een echte toegevoegde waarde heeft en veel extra mogelijkheden met zich meebrengt."

Het nieuwe platform van weblogs is onderdeel van de restyling van www.eenvandaag.nl, dat zich kenmerkt door een fris en overzichtelijk uiterlijk.

Voor meer info: zie www.eenvandaag.nl of www.blogvandaag.nl.




EenVandaag