Provincie Overijssel

Persbericht 07-078

Zwolle, 20 maart 2007

Twintigste editie Overijssels Buiten gereed

Over de Boodschappenbus, vrijwilligers en terug naar de bron

De twintigste editie van het magazine Overijssels Buiten is gereed en wordt op 26, 27 en 28 maart huis-aan-huis met de folderzending verspreid.

Ook in dit nummer informeert de provincie Overijssel u graag over de ontwikkelingen en projecten in het buitengebied van Overijssel. Deze keer onder andere aandacht voor ouderen. In Oldemarkt krijgen zij een eigen ontmoetingsplek. De Boodschappenplusbus rijdt ouderen in Ommen, Dalfsen en Hardenberg binnenkort overal naar toe. Ook vrijwilligers staan deze editie in de schijnwerpers. Geen projecten zonder vrijwilligers. Stichting Vrijwillige Thuiszorg Overijssel en Stichting Vrijwilligers Werk Overijssel praten u bij. Wilt u er een dagje tussenuit? De Dinkelsteenroute is een aanrader voor de fietsliefhebbers. En wat dacht u van een uitje op het water in een originele Gieterse punter of de natuur in op de Holterberg? Water en natuur staan ook centraal deze keer. In het bijzonder het Twentse project 'Terug naar de bron'. Wie meer over de natuur wil leren kan terecht bij de Natuurboerderij in Dalfsen. Kortom, ook deze keer weer veel informatie over projecten, tips voor dagjes uit en weetjes over plekken bij u in de buurt in deze uitgave van Overijssels Buiten!

Met het magazine informeert de provincie Overijssel u over verschillende projecten die in het buitengebied van de provincie Overijssel worden uitgevoerd, de voortgang van gebiedsgericht werken en de Reconstructie. Overijssels Buiten verschijnt vier keer per jaar en valt bij alle huishoudens in Overijssel op de mat. Het magazine is ook te vinden op www.overijssel.nl/overijsselsbuiten en op te vragen bij de provincie Overijssel via telefoonnummer 038 499 92 55 of via e-mail redactie-overijssels-buiten@overijssel.nl.

Informatie: team Communicatie, Bonnie van der Meer, telefoon 038 499 9224 of bij spoedvragen buiten kantooruren 06 183 00 003