Provincie Drenthe

Besluitenlijst gedeputeerde staten 2007

GS-besluiten 20 maart

20 Mar 2007


1. Drenthe leef- en woonprovincie bij uitstek Drentse inwoners waarderen hun provincie met het rapportcijfer 8 voor leven en wonen. Dit terwijl Drentse inwoners relatief veel eisen stellen aan hun woon- en leefomgeving. Landelijk ligt dit cijfer een stuk lager, een 6,5. Dit blijkt uit het rapport `Leven en wonen in Drenthe, 't kon minder' van het Onderzoeksbureau Cultuur en Welzijn. Dit beeld wordt bevestigd door het Tussentijds Sociaal Rapport Drenthe 2006, van hetzelfde onderzoeksbureau. Dat rapport concludeert onder andere dat de betrokkenheid van Drentse inwoners bij hun woonbuurt hoog is, dat de wens om te verhuizen klein is en dat Drenten zeer tevreden zijn over de eigen omgeving. Gedeputeerde staten hebben vandaag kennisgenomen van beide rapporten.


2. Subsidieregeling investeringssteun jonge agrariërs GS nemen kennis van de stand van zaken met betrekking tot de openstelling van de subsidieregeling "Investeringssteun jonge agrariërs" en stemmen in met de brief hierover aan provinciale staten.


3. Provincie akkoord met koper zandwinplaats Krimweg Het college is akkoord gegaan met het bod van een koper van de zandwinplas aan de Krimweg bij Coevorden. De overdracht aan een grondbank kan plaatsvinden, maar het vervuilde terrein moet nog wel worden gesaneerd. Door de onverwachte verontreiniging leidt de provincie een schade van ongeveer anderhalve ton. Dat is het gevolg van waardevermindering en omdat de provincie bijdraagt in de kosten van de sanering. De koper heeft inmiddels een concept-saneringsplan ingediend dat uitgaat van sanering binnen enkele jaren. De verontreiniging levert geen risico's op voor de volksgezondheid.

Eerder genomen besluiten

Klacht ongegrond verklaard
GS hebben de klacht van een inwoner uit Een ongegrond verklaard. De klacht was dat de provincie een afspraak met hem zou hebben gemaakt over het instandhouden van een onverharde weg, die ze niet nakomt. De provincie gaat uit van een inspanningsverplichting en niet van een harde afspraak. GS volgen het advies van de Commissie Rechtsbescherming, die van oordeel is dat het provinciebestuur zich ten opzichte van de inwoner niet onbehoorlijk heeft gedragen. Content Management Powered by CuteNews

Mededeling;
Disclaimer. Deze publicatie geldt niet als een officiële bekendmaking in de zin van de Algemene wet bestuursrecht. Aan deze publicatie kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.