Provincie Noord-Brabant


Persbericht


Datum
20 maart 2007
Nummer
76


Prins Bernhard Cultuurfonds Brabant kent 176.630 euro toe


Het bestuur van de Prins Bernhard Cultuurfonds Brabant
heeft 58 garantiebijdragen verleend voor activiteiten op het werkterrein van het cultuurfonds: geschiedenis en letteren, beeldende kunst, podiumkunsten, monumentenzorg en natuurbehoud. Het gaat in totaal om 176.630 euro.

In de kwartaalronde van maart 2007 van het Prins Bernhard Cultuurfonds Brabant is aan een breed scala van organisaties een bijdrage toegekend. Zo heeft de stichting
De Verliefde Prins te Boxtel een bijdrage van E 5.000,= ontvangen voor de kindertheaterproductie 'Kus' van het gelijknamige boek van Lydia Rood.
De West-Brabantse stichting Culturele Evenementen organiseert een bijzonder multicultureel festival. Hieraan is ook E 5.000,= toegekend.
De stichting Van Gogh & Zundert ontvangt een bijdrage van E 10.000 voor de permanente tentoonstelling in het nieuwe Van Gogh-huis in Zundert.
De stichting De Krabbedans uit Eindhoven ontvangt E 5.000 voor een tentoonstelling waarin het boerenlandschap centraal staat.
De Tilburg Tigers organiseren voor het eerst het Nederlandse Kampioenschap Theatersport en krijgen daarvoor een bijdrage van E1.000,=.
Jeugd Musicalgroep Piccolino uit 's Hertogenbosch ontvangt een bijdrage van E 1.300 voor de musicalvoorstelling 'Het gras groeit er tussen de straten', die voor een groot deel door jeugd wordt gespeeld.
Het complete overzicht van de toewijzingen in de eerste kwartaalronde 2007 is als bijlage bij dit persbericht gevoegd.