KPN NV

Den Haag, 20-03-2007

KPN breidt wereldwijde WiFi roaming uit met 30.000 locaties van WeRoam

KPN heeft het aantal beschikbare WiFi hotspots in het buitenland fors uitgebreid. KPN HotSpots heeft een overeenkomst gesloten om bijna 30.000 WiFi locaties wereldwijd van het bedrijf WeRoam op te nemen in het internationale hotspot-netwerk van KPN. WeRoam krijgt ook toegang tot de ruim 700 hotspots van KPN door heel Nederland. Dankzij deze overeenkomst zijn de mobiele klanten van KPN en abonnees van KPN HotSpots in staat om op steeds meer plaatsen toegang te krijgen tot hun e-mail, bedrijfsnetwerk en internet vanaf WiFi hotspots. De WeRoam WiFi locaties komen bovenop de 30.000 buitenlandse locaties die KPN al aan klanten aanbiedt. De samenwerking met WeRoam past in de doelstelling van KPN om klanten overal en altijd de best mogelijke verbindingen te bieden en zo in contact te laten staan met de mensen en informatie, die voor hen belangrijk is.

Om het gebruik van mobiel internet makkelijk, overzichtelijk en beheersbaar te maken biedt KPN gratis `Mobiel Internet Dashboard' software voor op de laptop. De ruim 29.000 nieuwe hotspot locaties van WeRoam worden automatisch toegevoegd aan deze applicatie. Een KPN-logo op het beeldscherm geeft duidelijk aan dat de WeRoam hotspots toegankelijk zijn voor KPN-klanten. Voor mobiele abonnees van KPN is het gebruik van WiFi hotspots zeer eenvoudig; waar dan ook ter wereld, het hotspot-verbruik wordt in rekening gebracht via de standaard maandelijkse factuur. Gebruikers kunnen zo profiteren van WiFi-connectiviteit zonder hun creditcardnummer op te moeten geven en de financiële afdeling heeft volledig overzicht van het WiFi gebruik.

Eelco Blok, lid van de Raad van Bestuur van KPN: "Door de forse uitbreiding van het aantal WiFi toegangspunten biedt KPN zijn klanten breedband internet op steeds meer plaatsen over de hele wereld. Het gebruik van WiFi in het buitenland heeft voor klanten vaak voordelen ten opzichte van het gebruik van een lokaal mobiel netwerk. Naast dat de snelheid van mobiel internet niet overal even hoog is als in Nederland, zijn met WiFi ook de kosten voor het gebruik voorspelbaar."

Susanne Peters, directeur internationale verkoop WeRoam bij Comfone: "KPN is een belangrijke partner voor WeRoam omdat hun hotspot netwerk een aantal van meest bezochte plaatsen in Nederland bedekt. Toegang tot veelbezochte locaties zoals Schiphol is precies wat klanten als AT&T en BT Openzone van ons verwachten. Wij verheugen ons op een lange en succesvolle samenwerking met KPN."

Over KPN
KPN HotSpots biedt draadloos internet door heel Nederland via een netwerk van ruim 700 eigen WiFi hotspots op belangrijke zakelijke- en reislocaties zoals Schiphol, NS stations, hotels, recreatieparken en horecagelegenheden. Marktleider op het gebied van hotspots in Nederland, KPN biedt zijn klanten ook draadloos breedband internettoegang op meer dan 59.000 WiFi locaties wereldwijd via partners in het buitenland.

KPN is het toonaangevende multimediabedrijf van Nederland en biedt consumenten vaste en mobiele telefonie, internet en televisie. Voor zakelijke klanten verzorgt KPN spraak-, internet- en datadiensten, evenals volledig beheerde en uitbestede ICToplossingen. Zowel nationaal als internationaal levert KPN wholesalenetwerkdiensten aan derden, waaronder operators en serviceproviders. KPN's mobiele bedrijfsactiviteiten in Duitsland en België maken gebruik van een multibrand-strategie en bedienen verschillende klantsegmenten in zowel de zakelijke als de consumentenmarkt.

Per 31 december 2006 bediende KPN in Nederland 6,3 miljoen klanten met een vaste telefoonaansluiting, 8,6 miljoen mobiele klanten, 2,1 miljoen internetters en 0,3 miljoen televisiekijkers. In Duitsland en België heeft KPN nog eens 15,0 miljoen mobiele klanten. Met 28.368 medewerkers (25.976 fte's) behaalde KPN in 2006 een omzet van EUR 12,1 miljard en een EBITDA van EUR 4,8 miljard. KPN is in 1989 verzelfstandigd en is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, New York, Londen en Frankfurt.

Over WeRoam
WeRoam is a trademark of Swiss company Comfone AG. Comfone provides roaming services to over 300 operators in 125 countries worldwide. Its services portfolio includes signalling, data, clearing, hubbing and convergence services.
WeRoam specialises in wholesale mobility management and roaming solutions for the fixed and mobile telecommunications sector. Its patented open roaming platform connects to nearly 60 WISPs and offers an aggregated footprint of more than 29.000 hotspots. Key solutions found in GSM technology have been adopted to make up the WeRoam service. This positions WeRoam as the only open roaming platform supporting username/password and SIM based authentication for WLAN Roaming. All solutions easily integrate with existing products of Internet, Enterprise, GSM and VoIP service providers.

Learn more about WeRoam at www.weroam.com WeRoam contact:
Michael Gebert, phone: +41 31 341 1124, fax: +41 31 341 1021, email: michael.gebert@weroam.com