Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda dinsdag 20 maart

BREDA, 20 maart 2007

Bredanaar aangehouden na mishandeling vriendin

BREDA: De politie heeft maandagmiddag rond 15.40 uur een 19-jarige Bredanaar aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn vriendin. Het tweetal liep over de Biesdonkweg toen ze ruzie kregen. Daarbij zou het meisje geslagen zijn. De mishandeling is waargenomen door enkele getuigen. De verdachte ontkent, hij zegt zijn vriendin alleen beetgepakt heeft om met haar te praten. De Bredanaar is na verhoor heengezonden; proces-verbaal wordt opgemaakt.

Bredase doorrijder aangehouden

BREDA: Een 33-jarige inwoner van Breda is maandagavond rond 19.30 uur aangehouden wegens verlaten van plaats ongeval. De man gaf toe zondagmorgen rond 03.30 uur tegen een auto te zijn gereden op een parkeerplaats aan de Hobokenstraat. De benadeelde partij had daarvan aangifte gedaan en was zelf op onderzoek uitgegaan. Hij zag maandag de bewuste auto van de doorrijder geparkeerd staan aan de Hobokenstraat. Daarop belde de benadeelde de politie die de man in zijn woning kon aanhouden. Hij gaf aan dat hij zelf de schade had willen regelen, maar daar door tijdsgebrek nog niet aan toegekomen was. Met een proces-verbaal is de Bredanaar na verhoor heengezonden.

Winkeldieven aangehouden

BREDA: De politie heeft dinsdag kort voor 13.00 uur twee Bredanaren (17 en 18 jaar) aangehouden wegens winkeldiefstal bij een elektronicawinkel aan de Kruisvoort. De beveiligers zagen dat het tweetal een verpakking van een computerspel probeerde te openen. Daarop werden ze in de kraag gevat en overgedragen aan de politie. Ze zijn na verhoor heengezonden; proces-verbaal wordt opgemaakt.

Vijf aanhoudingen na aantreffen hennepknipperij in St. Willebrord

ST. WILLEBRORD: De politie heeft dinsdagmorgen in een garage aan de Sperwerdonk vijf vrouwen aangehouden die hennep aan het knippen waren. Agenten gingen rond 10.30 uur polshoogte nemen, nadat ze waren gewaarschuwd door oplettende burgers die in de buurt een sterke hennepgeur roken. De vrouwen komen uit Rucphen en St. Willebrord en zijn in de leeftijd van 39 tot 53 jaar. Ze zijn ingesloten op het bureau. De politie onderzoekt de zaak.

Auteur: Andre van den Hul