Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten dinsdag 20 maart 2007

Zaanstreek-Waterland, 20-03-2007

Met: inbraak café, controles en auto gestolen

Inbraak café

Koog aan de Zaan, maandag 19 maart 2007, 14:05 uur.

In een café aan de Lagendijk werd ingebroken door aan de achterzijde een bovenlicht te verbreken. In de zaak werd gepoogd de gokkasten open te breken. Hierdoor ontstond wel schade maar de kasten bleven dicht. Een computer met beeldscherm werd meegenomen. Men heeft de zaak vermoedelijk via de achterdeur verlaten. Forensische Opsporing heeft een sporenonderzoek ingesteld. De diefstal moet hebben plaatsgevonden tussen zondagmiddag vijf uur en maandagmiddag twee uur. Getuigen die iets weten over de inbraak of waar de computer is gebleven worden verzocht te bellen met het wijkteam Koog-Zaandijk via 0900-8844.

Auto gestolen

De eigenaar van een zilverkleurige Opel Combo heeft bij de politie aangifte gedaan van diefstal. De man had het voertuig, dat was voorzien van een Duits kenteken B-FB629, geparkeerd op de grote parkeerplaats achter het station aan de Houtveldweg. Het voertuig moet zijn weggehaald tussen maandagochtend half acht en 's middags vijf uur.

Controles

Oostzaan, Zaandam, dinsdag 20 maart 2007.

Bij een controle op het inrijverbod van de Kerkstraat in Oostzaan heeft de politie dinsdagochtend vier bekeuringen uitgeschreven wegens het negeren van het verbod. Twee automobilisten werden bekeurd voor het niet dragen van de gordel. Het inrijverbod werd vele jaren geleden ingesteld om de overlast van het sluipverkeer dat de file op de Coentunnelweg probeerde te omzeilen tegen te gaan.

In Zaandam werd op de kruising Provincialeweg Zaandam-Castricum met de Havenstraat gecontroleerd op rood licht. Twee bestuurders werden bekeurd voor het negeren van het rode licht. Twee anderen kregen een boete voor het in de hand hebben van de telefoon. Eén automobilist werd beboet voor het niet dragen van de veiligheidsgordel.