Politie Midden- en West Brabant

Persbericht rechercheactie Waalwijk (20/03/07)

WAALWIJK, 20 maart 2007

Ruim 60 politiemensen, onder andere van het team Waalwijk-Loon op Zand en van de Districtsrecherche, namen dinsdag 20 maart in alle vroegte deel aan een grote politieactie. De actie speelde zich met name in de wijk Zanddonk af. Tijdens de actie hield de politie om 07.00 uur op zeven adressen, waarvan er zes gelegen waren in Zanddonk, in totaal negen verdachten aan. De verdachten variëren in leeftijd van 16 tot 25 jaar. Vier van hen zijn minderjarig.

De verdachten worden ervan verdacht zich in wisselende samenstelling schuldig te hebben gemaakt aan woninginbraak, bedrijfsinbraak en diefstal. De nadruk ligt op woninginbraken. Dat aantal steeg de laatste maanden in de wijk Zanddonk significant. Reden voor de politie om een uitgebreid onderzoek te starten naar de mogelijke daders ervan. Tijdens dit onderzoek, dat enige tijd heeft gelopen, kwam de nu aangehouden groep verdachten in beeld. Tot de groep behoort eveneens de 14-jarige Waalwijker, die vrijdag 16 maart is aangehouden, nadat hij tijdens een woninginbraak in de Putstraat was overlopen en herkend door een bewoner.

Huiszoeking
Onder leiding van een rechter-commissaris stelden de politiemensen in alle zeven woningen huiszoekingen in. Daarbij zijn onder andere flatscreens, computer- en audioapparatuur in beslag genomen. Onderzocht wordt of de in beslag genomen goederen van diefstal afkomstig zijn. Ook nam de politie in één van de woningen een nepvuurwapen in beslag.

De politie zet het onderzoek voort en is de komende dagen druk bezig met onder andere het verhoren van de verdachten. Ook verwacht de politie nog meer aanhoudingen te verrichten. Zo hoopt de politie nog een 21-jarige Waalwijker aan te houden. Hij was tijdens de actie niet thuis. Toen later geprobeerd werd de man op zijn werk aan te houden, wist hij te ontkomen.

Omwonenden
De politie bracht omwonenden dinsdagochtend op de hoogte van de actie door een SMS-Alert te versturen. Ook krijgen alle mensen die in het onderzoeksgebied wonen, een brief van de politie met nadere uitleg over de actie.

Auteur: Leonie van Ooijen