Ingezonden persbericht


Persbericht

20 maart 2007

Ex Ponto Magazine over de stem van vluchtelingjournalisten

Vandaag verschijnt ex Ponto, een digitaal magazine waarin vluchtelingjournalisten en -schrijvers hun visie geven op nieuws en kwesties in hun landen van herkomst, maar ook elders in de wereld. Ex Ponto Magazine wil daarmee een andere kijk bieden op herkomstlanden.

Ex Ponto is nu te zien op www.exponto.nl

In dit eerste nummer onder meer:

Mariwan Kanie over de moeizame geboorte van onafhankelijke journalistiek in Iraaks Koerdistan, Antonije Zalica en Zrinka Paric over Bosnische piramides, Nies Medema over het belang van vriendschap voor een journalist, Ali Balunywa over de metamorfose van Ugandese media, Yula Altchouler over censuur in Rusland en een interview met Mina Sadaadi, hoofdredacteur van het Iraanse persbureau Shahrzad News.

Project Mediaspora

Ex Ponto Magazine is een initiatief van On File, associatie van vluchtelingenjournalisten en schrijvers. De zelforganisatie is een intermediair tussen gevluchte journalisten en schrijvers en de Nederlandse media. Uitgangspunt is dat wie vlucht, niet ophoudt journalist of schrijver te zijn.

Ex Ponto Magazine maakt deel uit van Mediaspora, een samenwerkingsproject van Mira Media, Vluchtelingen-Organisaties Nederland en On File. Mediaspora wordt gefinancierd door het Bedrijfsfonds voor de Pers, Ministerie van OCW en het Europees Vluchtelingen Fonds. Zie: www.mediaspora.nl voor andere Mediaspora-initiatieven, zoals www.wereldjournalisten.nl en www.vluchtelingen.net.

Noot voor de redactie (