Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Wasco PDA-applicatie ontsluit digitale installatiecatalogus met 52.000 artikelen

Maarssen, maart 2007 - Wasco maakt voor de toegang tot een digitale catalogus met ruim 52.000 artikelen, gebruik van het OutSystems Platform. De onlangs geïntroduceerde Wasco Mobile oplossing biedt installateurs de mogelijkheid om alle onderdelen die zij nodig hebben voor het onderhouden van CV-ketels 24 uur per dag en 7 dagen per week online op te zoeken en te bestellen. Wasco heeft voor het ontwikkelplatform van OutSystems gekozen vanwege de grote flexibiliteit en de actieve inzet om deze applicatie binnen enkele weken te bouwen.

Wasco Mobile is een mobiel te gebruiken webapplicatie waarmee CV-installateurs onderweg en bij klanten een volledige digitale catalogus van ruim 52.000 artikelen kunnen raadplegen. Met een PDA kunnen zij naar de website: www.wasco.mobi toegaan om via een speciale zoekstructuur voor ketelonderdelen snel alle benodigde onderdelen op te zoeken. Behalve gedetailleerde productinformatie zijn ook meer dan 1.000 detailtekeningen en 20.000 foto's van ketelonderdelen te downloaden. Naast het zoeken van de benodigde onderdelen is ook direct de voorraadpositie te raadplegen en online een bestelling te plaatsen.

Wasco Mobile maakt gebruik van webservices om alle gevraagde informatie uit een Bestmate ERP-systeem te halen dat draait op een IBM AS/400. "Voor onze klanten biedt Wasco Mobile de voordelen dat zij voortaan 24 uur per dag, 7 dagen per week, onderweg snel producten kunnen opzoeken, tijd kunnen besparen bij het bestellen en minder snel fouten maken", zegt Roy Grob, Projectmanager e-commerce van Wasco Holding B.V. "OutSystems heeft in vijf weken tijd onze volledige applicatie gebouwd en geïmplementeerd, een doorlooptijd waarbinnen andere ontwikkelaars amper een offerte en projectplan kunnen indienen".

Over Wasco
Wasco is een groothandel met een breed productassortiment en ondersteunende service-verlening op het gebied van verwarming, ventilatie, sanitair en onderdelen. Het bedrijf levert vanuit een ultramodern distributiecentrum in Twello en een regionaal distributiecentrum in Rotterdam binnen 24 uur een assortiment van ruim 52.000 artikelen. Wasco maakt deel uit van het beursgenoteerde Wolseley concern, dat met 80.000 medewerkers in 22 landen een omzet van ruim ¤ 20 miljard realiseert met het distribueren van bouwmaterialen aan de professionele markt in de breedste zin van het woord.

Over OutSystems
OutSystems is producent en ontwikkelaar van OutSystems Hub Edition, een flexibel softwareplatform voor het snel ontwerpen, bouwen, veranderen, inzetten en onderhouden van bedrijfsapplicaties gebaseerd op .NET en JAVA-technologie. Omdat de software eenvoudig en flexibel integreert met bestaande systemen, krijgen eindgebruikers via het web, e-mail en mobiele interfaces alle functionaliteit die ze nodig hebben. Verder vereenvoudigt de software hergebruik van functionaliteit uit andere bedrijfssystemen. De 'built-to-change' aanpak van OutSystems zorgt ervoor dat applicaties altijd voldoen aan de eisen en wensen van de business.
Inmiddels heeft het bedrijf voor meer dan vijftig middelgrote en grote ondernemingen installaties opgeleverd, waaruit een bibliotheek is opgebouwd met branchespecifieke basisapplicaties. OutSystems is in 2001 in Lissabon, Portugal opgericht en inmiddels ook gevestigd in Spanje, de Verenigde Staten en Nederland. De onderneming groeit vanuit het eigen vermogen en investeringen door NesBIC CTe Fund (Fortis Group) en PME Investimentos, een Portugese Venture Capital-onderneming. Meer informatie over OutSystems is te vinden op www.outsystems.com.Ingezonden persbericht