Politie Drenthe

Dinsdagmiddag

Assen, 20-03-2007

Man slachtoffer van truc
HOOGEVEEN Zaterdagmorgen jl. omstreeks 10.30 uur stond een 79-jarige man uit Hoogeveen geld te pinnen bij een geldautomaat aan het Haagje. Op het moment dat hij de pincode heeft ingevoerd komen een man en een vrouw aan beide zijden van hem staan en spreken in een vreemde taal tegen hem en zwaaien met een biljet van 50,-. Ondertussen drukken beiden op de knoppen van de geldautomaat. De bejaarde man stuurt hen beiden weg en ziet dat zij vervolgens de bestuurder van een zilvergrijze auto aanspreken die voor het verkeerslicht staat te wachten. Hij gaat dan verder met zijn geldhandeling en ontdekt dat er geld van zijn rekening is gehaald, naar later blijkt 1.000,-. De gedupeerde man vermoedt dat de man en vrouw van Pakistaanse of Indische afkomst zijn en schat hun leeftijd tussen de 30 en 35 jaar. Na dit incident heeft de gedupeerde man nog kort gesproken met een onbekende man die vermoedelijk na hem geld heeft gepind. De politie wil graag in contact komen met deze klant maar ook met de bestuurder van de zilvergrijze auto. (07-122209)

Getuigenoproep
MEPPEL - In de nacht van dinsdag 13 op woensdag 14 maart zijn in de wijk Oosterboer negen autos opengebroken. Veelal werd de radios/cd-spelers weggenomen. De politie is op zoek naar getuigen die de politie kunnen helpen bij dit onderzoek.

Paard op hol
UFFELTE Dinsdagmorgen omstreeks 09.00 uur reed een 79-jarige man uit Uffelte met paard en wagen over een bospad. Vermoedelijk is het paard geschrokken van boswerkzaamheden zoals het zagen en sloeg op hol. Paard en wagen kwamen tot stilstand tegen een paal. Het paard wist zich los te rukken en ging er spoorslags vandoor. Een ambulance kwam ter plaatse en heeft de menner naar het ziekenhuis in Meppel overgebracht. Hij had een wond aan hand en been. Het paard is later door de agenten aangetroffen op het huisadres van de man. (07-122903)

Inbraak in winkel
HOOGEVEEN Maandagmorgen werd ontdekt dat een groot gat in het winkelraam was gegooid van een telecomwinkel aan de Grote Kerkstraat. De 23-jarige eigenaar uit Assen was op dat moment elders en kon niet zeggen of er ook spullen waren verdwenen. Inmiddels heeft hij gezien dat er voor een geschat bedrag van 20.000,- aan GSMs, laptops en navigatiesystemen is weggenomen. (07-122593)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van politie Drenthe, dan kunt u bellen met Bert Peters, tel. 0592 - 45 1280.