Senternovem


20-03-2007 | Uiteenlopende projecten in de race voor prestigieuze energieprijs

De genomineerden voor de NET-Trofee 2007 zijn bekend! Juryvoorzitter Hetty Hafkamp gaf vandaag in het KRO-programma DingenDieGebeuren (radio 1) een toelichting op het oordeel van de jury. De genomineerde projecten zijn uiteenlopend wat betreft aard en inzender. Van een klein project waarin een eigenaar-bewoner zijn rijtjeshuis op een energiezuinige manier renoveert, tot een groot project van een woningbouwcorporatie die een energielabel avant la lettre heeft ontwikkeld om de woningvoorraad in kaart te brengen. Onder de inzenders zijn woningbouwcorporaties, overheden, projectontwikkelaars en particulieren.

De Nationale Energie Toekomst Trofee is de landelijke prijs van het ministerie van VROM voor excellente projecten op het gebied van energiebewust wonen en werken. De prijs heeft als doel goede initiatieven uit de markt in de schijnwerpers te plaatsen en ervoor te zorgen dat anderen de voorbeelden kunnen volgen. Criteria daarbij zijn de mate van energiebesparing, getoond ondernemerschap, herhaalbaarheid (voorbeeldfunctie) en het vernieuwende karakter.

Begin april worden zal een deskundige jury drie finalisten bekendmaken. Drie finalisten, één winnaar! Op 24 april wordt de NET-Trofee 2007 tijdens een feestelijke bijeenkomst aan de winnaar uitgereikt. We houden u op de hoogte!

Voor meer informatie over de prijs en de genomineerden kunt u terecht op www.net-trofee.nl. Bekijk ook de korte film over de genomineerden.