AutoRai

Toyota maakt winnaars bekend van Automotive Skills Masters

(3/20/2007)
Toyota heeft de winnaars bekendgemaakt van de Toyota Skills Open, die van 15 tot en met 17 maart jl. voor de eerste keer plaatsvond in Ahoyâ Rotterdam. Voor Toyota biedt deze eerste editie van Automotive Skills Masters een podium om het belang van technische kennis in de auto-industrie te benadrukken.

Tegelijkertijd brengt dit evenement de veelzijdige mogelijkheden van beroepsopleidingen binnen de auto-industrie onder de aandacht. De deelnemende teams dienden voor deze wedstrijd de via het Toyota Technical Education Programme (T-TEP) verkregen kennis in praktijk te brengen. Winnaar werd het Engelse team, bestaand uit Michael Durham, Mathew Cassells en Daniel Done.

âVoor bedrijven als Toyota vormen technische opleidingen de basis om te groeien en om voorop te blijven lopen in de ontwikkelingenâ, aldus Tetsuo Agata, Executive Vice President R&D and Manufacturing van Toyota Motor Europe, tijdens de opening van de Skills Competition. âDat is dan ook de reden dat Toyota veel aandacht besteedt aan de kwaliteit van technisch onderwijs. Met ons Toyota Technical Education Programme bieden wij een hoogwaardige opleiding aan technici die bekend zijn met de werkwijze van Toyota en die in de toekomst hopelijk bij het bedrijf betrokken blijven.â

Aan de Skills Competition namen teams deel uit Frankrijk, Italië, Spanje, Nederland en Engeland. Het evenement was bedoeld als pilot voor âEuroskillsâ, een wedstrijd voor technici uit heel Europa, die in 2008 wederom in Rotterdam zal plaatsvinden. De deelnemende teams waren winnaar van de nationale Techniciansâ Skill Contest die de T-TEP-opleidingsinstituten in die landen het afgelopen jaar hebben georganiseerd. Dit programma biedt aan scholen over de hele wereld training en lesmateriaal, om de allerbeste technici op te leiden voor de organisatie van Toyota. In Europa wordt dit programma ondersteund door de Toyota Motor Corporation, Toyota Motor Europe, de landelijke importeurs en de door Toyota erkende reparateurs.

Tot de technische materialen die Toyota aan de deelnemende scholen ter beschikking stelt horen onder meer simulators, opengewerkte motoren en diverse andere (schriftelijke) informatiebronnen en materialen. Daarbij bieden de erkende reparateurs de mogelijkheid van opleiding in de praktijk, zodat studenten hun technische kennis kunnen uitbreiden. In financieel boekjaar 2005 heeft Toyota in totaal ⬠1,18 miljoen in T-TEP geïnvesteerd. Het opleidingsprogramma omvat inmiddels partnerships met ongeveer 250 opleidingsinstituten in 23 Europese landen.