Gemeente Nijmegen

100.000 euro voor culturele initiatieven voor jongeren

20/03/2007

Twaalf initiatieven die jongeren op een prikkelende wijze met cultuur in aanraking brengen, krijgen dit jaar financiële ondersteuning van de gemeente Nijmegen. Het gaat om projecten van Doornroosje, stichting Beleven, Europese stichting Joris Ivens, Merleyn, het Montessori College, stichting Music Meeting, stichting PAN en de stichting Werkgroep Hulp aan Asielzoekers.

De projecten variëren van optredens van groepen jonge Nijmeegse amateurmusici tijdens de Music Meeting, rap- en dancewedstrijden voor jongeren en een educatief project voor middelbare scholieren rond Nijmeegse stadsfotografie, tot een korte speelfilm van en over jongeren in Nijmegen, en lessen en muziekworkshops voor scholieren uitmondend in een concert in Doornroosje.

De gemeente verdeelt een bedrag van ruim 100.000 euro onder de projecten, beschikbaar gesteld in het kader van het Actieplan cultuurbereik 2005-2008. Culturele organisaties en instellingen worden jaarlijks uitgenodigd om culturele activiteiten te organiseren waarbij jongeren niet alleen toeschouwer, maar ook deelnemer zijn. Een externe adviescommissie heeft de aanvragen beoordeeld. Er is onder meer gekeken naar de artistieke kwaliteit en de actieve betrokkenheid van jongeren.

Het Actieplan is een samenwerkingsverband van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en de gemeente Nijmegen.