Gemeente Geldrop-Mierlo


Belastingen

BURGERZAKEN VOORTAAN OOK OP MAANDAGAVOND OPEN!

Op 2 april kunnen inwoners voor het eerst ook op maandagavond terecht bij de afdeling Burgerzaken. Net zoals de donderdagavond zijn de loketten van Burgerzaken op maandag-avond tussen 18.00 en 20.00 uur geopend. De gemeente wil hiermee de service aan haar inwoners vergroten en de kwaliteit van haar dienstverlening verbeteren. Met de extra avondopenstelling wil de gemeente de drukte op donderdagavond terug te brengen waardoor er minder lange wachttijden ontstaan.

TERUGBRENGEN WACHTTIJDEN Onderzoek maakt duidelijk dat veel mensen op donderdagavond de loketten van Burgerzaken bezoeken. Hierdoor is er regelmatig sprake van langere wachttijden. Onlangs heeft de gemeente meegedaan aan een onafhankelijk onderzoek naar klanttevredenheid onder een groot aantal gemeenten. Daarnaast bleek ook dat klanten van de gemeente Geldrop-Mierlo een verruiming van onze openingstijden zouden willen zien.

PROEF
Voorlopig gaat het nog om een proef van een half jaar. Tijdens de proeftijd bekijkt de gemeente of er voldoende behoefte is aan deze extra avond. Als blijkt dat er voldoende belangstelling is, dan wordt de extra avondopenstelling op maandag definitief.

VOORKOM WACHTEN, MAAK EEN AFSPRAAK! Om wachttijden te voorkomen, kunnen klanten van de gemeente Geldrop-Mierlo ook een afspraak maken. Buiten de openingstijden van het gemeentehuis kunt u bij Burgerzaken op afspraak terecht op maandag tot en met donderdag van 09.00 uur tot 17.00 uur, op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur en op vrijdag van 09.00 uur tot 12.30 uur. En dus vanaf 2 april ook op de maandagavond van 18.00 uur tot 20.00 uur!