Gemeente Geldrop-Mierlo


Belastingen

DE REGELING WELZIJNSACTIVITEITEN: AANVRAGEN OVER 2006 VÓÓR 1 APRIL INDIENEN

De afdeling Sociale Zaken van de gemeente heeft een aantal regelingen, waardoor u een tegemoetkoming kunt krijgen in kosten die u heeft gemaakt. Eén van deze regelingen is de "Regeling Welzijnsactiviteiten". Deze regeling maakt het mogelijk dat ook inwoners met een (gezins)inkomen op bijstandsniveau en weinig vermogen kunnen deelnemen aan activiteiten van sociaal-culturele, recreatieve en/of educatieve aard. De tegemoetkoming bedraagt maximaal EUR 128,00 per gezinslid per jaar (voor 2007 is dat EUR 130,00 per gezinslid per jaar).

Enkele voorbeelden van welzijnsactiviteiten zijn: abonnementen op de kabel, telefoon en internet, lidmaatschap van een sportvereniging, muziekles, peuterspeelzaal, entree voor schouwburg of bioscoop, toegang voor een pretpark, abonnement op een krant of tijdschrift, cursusgeld voor bijvoorbeeld een cursus Spaans.

AANVRAAG INDIENEN
Voor kosten die u in 2006 heeft gemaakt, kunt u tot en met 31 maart
2007 de tegemoetkoming aanvragen. Vanaf 1 april 2007 kunt u dus geen aanvragen over het jaar 2006 meer indienen. Als gemeente zijn we verplicht de betalingen die we in het kader van deze regeling doen te verantwoorden. Dit is dan ook de reden waarom wij u vragen betaalbewijzen (indien mogelijk op naam) mee te nemen en u te legitimeren.
Uw aanvraag kunt u indienen bij de balie van Sociale Zaken (op werkdagen tussen 9.00 uur en 12.30 uur) in het gemeentehuis aan de Hofstraat 4 in Geldrop.

MEER INFORMATIE
Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u op werkdagen van 9.00 uur tot 12.30 uur telefonisch contact opnemen met Hedwig van den Berg, Ryan van Gerwen of Onno Boven van de afdeling Sociale Zaken via telefoonnummer (040) 289 38 93.