Gemeente Heemskerk


dinsdag, 20 maart 2007

Landelijke Opschoondag in Heemskerk

De drie wethouders van Heemskerk - Gineke van 't Veer, Leo van der Kolk en Odd Wagner - gaven vandaag het goede voorbeeld. Samen met leerlingen van de Anne Frankschool ruimden zij de omgeving van de school op. Na een kort praatje van portefeuillehouder Gineke van 't Veer gingen de kinderen van de groepen acht aan de slag, gewapend met handschoenen, vuilniszakken en grijpers.

Wethouders Wagner en Van 't Veer in actie tijdens de Landelijke Opschoondag 2007

De basisscholen die dit jaar meededen zijn De Zevenhoeven (Boven de Baandert), De Kariboe (Hart van Heemskerk), Het Rinket (Duin tot Dorp), De Bareel (Zuidbroek-Oosterwijk) en de Anne Frankschool (Acker tot Burcht).
Deze actie speelt in op het beleid van de gemeente Heemskerk om bewoners te betrekken bij het leefbaar maken van hun eigen omgeving en in het bijzonder de kinderen hierbij duidelijk te maken wat voor rol hun gedrag hierbij speelt en wat kunnen bijdragen aan de leefbaarheid van hun directe omgeving. De Heemskerkse actie Paasbest is overigens veranderd in de Landelijke Opschoondag. De stichting Nederland organiseert voor de tweede keer deze Landelijke Opschoondag en roept gemeenten op hieraan mee te doen. Heemskerk heeft hieraan gehoor gegeven door de eigen schoonmaakactie Paasbest voortaan onder de vlag van de Landelijke Opschoondag te houden.

---