20.03.2007 / 16:55 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: St. de nationale denktank

St. de nationale denktank

Werving Nationale DenkTank 2007 gestart

Amsterdam, 20 maart 2007 - Deze week start de werving voor de DenkTank 2007. Werving- en selectiebureau YER zal samen met Stichting de Nationale DenkTank een groep van 20 veelbelovende masterstudenten, pas afgestudeerden en promovendi selecteren. In alle universiteitssteden worden posters en folders verspreid om de DenkTank 2007 breed onder de aandacht van potentiële deelnemers te brengen.

De DenkTank 2007 buigt zich vanaf eind augustus tot begin november over het thema 'Onderwijs als intermediair tussen maatschappij en de student'. In verschillende vakgebieden, zoals energie en techniek, dreigt een groot tekort aan gekwalificeerde werknemers. Hoe gaat Nederland hier mee om?

De Nationale DenkTank zoekt bijzondere mensen voor een bijzondere opdracht. Daarom worden hoge eisen aan hen gesteld. We zoeken niet zozeer naar het 'absolute genie', maar naar personen die in staat en bereid zijn om een bijzondere prestatie te leveren in korte tijd. De deelnemers aan de DenkTank worden vooraf tijdens een speciaal daarvoor opgezette zomerschool intensief voorbereid op de opdracht. De opdracht wordt afgesloten in het prestigieuze ING House. Kijk voor meer informatie over de werving op www.nationale-denktank.nl

De eerste editie van de DenkTank bewees dat deelname een unieke ervaring is! De DenkTank 2006 vroeg zich af hoe de zorg voor chronisch zieken met het oog op de vergrijzing betaalbaar kan worden gehouden. Niet alleen werd het rapport goed ontvangen, inmiddels is de eerste spin-off een feit. Twee deelnemers besloten een eigen bedrijf op te richten dat een van de conclusies uit het eindrapport - het themakanaal MediumZorg - in opdracht van de publieke omroep gaat ontwikkelen.

De DenkTank vereist fulltime beschikbaarheid van de deelnemers tussen 20 augustus en 2 november 2007. Voor deelnemers die niet in Amsterdam wonen is woonruimte geregeld. Deelname is onbezoldigd (onkosten worden vergoed). Je aanmelding moet op uiterlijk 1 mei binnen zijn. Je kunt je op deze site opgeven. De eerste selectie vindt plaats op basis van je CV, cijferlijsten van VWO en WO plus een schriftelijke motivatie van maximaal 150 woorden. In de eindronde vindt een kort gesprek plaats.

Stichting De Nationale DenkTank is een non-profit organisatie die zich ten doel stelt de samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen te verbeteren. De Nationale DenkTank kenmerkt zich door een frisse multidisciplinaire aanpak die leidt tot nieuwe inzichten en verfrissende ideeën. Twintig jonge academici uit allerlei studierichtingen zoeken jaarlijks naar een innovatieve oplossing voor een maatschappelijk probleem. De deelnemers worden na afloop opgenomen in een alumni-netwerk.

www.nationale-denktank.nl
info@nationale-denktank.nl


Noot voor de redactie (