Sterke verbetering in resultaat KEMA

20.03.2007 / 17:12 / Rubriek: Economie / Organisatie: Kema

Kema

Netto marge stijgt tot 4 procent

In 2006 heeft KEMA een autonome omzetgroei gerealiseerd van 9 procent en komt daarmee uit op een omzet van 180,5 miljoen Euro. Het netto resultaat bedraagt 7,5 miljoen Euro. Dit komt overeen met een marge van 4% van de netto omzet.
Dit is te danken aan groei in de thuismarkten Nederland en de Verenigde Staten van meer dan 5 procent en een sterke groei van meer dan 20 procent in de groeimarkten, onder andere Duitsland en het Verre Oosten. Het genormaliseerde netto resultaat is daarmee gestegen van 1,7 miljoen Euro in 2005 tot 7,3 miljoen Euro in 2006. Voor 2007 verwacht KEMA een verdere stijging van de omzet en winstgevendheid.

De verbeteringen in het resultaat zijn toe te schrijven aan groei, toename van de interne efficiency en een sterkere commerciële focus. KEMA heeft over de hele linie weten te profiteren van de gunstige globale marktomstandigheden. Alle activiteiten van KEMA rendeerden beter dan in 2005. Zowel de consultancy, de technische en operationele services als het testen en certificeren wisten hun positie te versterken.

Ook in 2006 is KEMA blijven investeren in innovatieve concepten die in de nabije toekomst een bijdrage zullen leveren aan de verdere groei van de onderneming. Recente voorbeelden zijn een nieuwe methode voor de afvang van CO2 (Nanoglowa) en het verhogen van de betrouwbaarheid van elektriciteitskabels (PD-online). Met dergelijke investeringen versterkt KEMA haar vooraanstaande positie in de energieketen.

Het komende jaar blijft de focus liggen op internationale groei. Dit zal worden gerealiseerd door autonome groei, partnerships en mogelijke acquisities. De stijging in de omzet en winstgevendheid die KEMA denkt te realiseren, is mede gebaseerd op een groeiende investeringsbehoefte in de energiesector en de groeiende aandacht voor milieu en energietransitie. Het adviseren over de transitie naar een energievoorziening die betrouwbaar, duurzaam en betaalbaar is en economische activiteiten genereert, behoort tot de kerncompetenties van KEMA.
De markt voor testen & certificeren is meer en meer gericht op de beheersing van risico en kwaliteit. Ook hier verwacht KEMA in 2007 harder te groeien dan de markt, mede door de succesvolle acquisitie van een vierde laboratorium in China aan het einde van 2006.

Gebaseerd op het sterke potentieel van de markten waarop KEMA actief is, zijn wij positief gestemd over de mogelijkheden de omzet en de winstgevendheid in 2007 verder te verhogen. Deze verwachtingen zijn gebaseerd op gelijkblijvende grondslagen, constante wisselkoersen en exclusief bijzondere posten en onvoorziene omstandigheden.

KEMA

KEMA is een adviesbureau voor de energiewereld en gespecialiseerd in business en technische consultancy, operationele ondersteuning, meten en inspecteren, testen en certificeren. De klanten van KEMA zijn bedrijven in de energieketen, investeerders, overheden, industrieën met een eigen elektrische infrastructuur en industriële grootverbruikers van energie, toeleveranciers van de energiesector, fabrikanten van elektrische apparatuur en retailers. Het bedrijf werkt met ca. 1.400 medewerkers vanuit 20 landen wereldwijd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marjolein Roggen, persvoorlichter, tel. (026) 356 30 18, e-mail: marjolein.roggen@kema.com