Gemeente Alphen aan den Rijn


"Maatjesproject" in Alphen aan den Rijn

(20 maart 2007)

Met een jongere ergens wat drinken, bij een sportclub kijken of helpen met huiswerk. Alles mag, als het maar ontspannend is voor de jongere. Dat is de kern van het "Maatjesproject". Een volwassen vrijwilliger wordt een jaar lang gekoppeld aan een jongere. Sinds kort heeft ook Alphen een eigen Maatjesproject.

Sommige jongeren hebben weinig zelfvertrouwen, hebben problemen thuis of op school, maken moeilijk vrienden of zoeken in hun vrije tijd de verkeerde activiteiten op. Veel van deze jongeren kunnen een steuntje in de rug gebruiken. Een vrijwilliger, het "maatje", gaat één keer per week iets leuks doen met een jongere. De jongeren zijn allemaal tussen de 10 en 20 jaar oud. Het maatje geeft vooral positieve aandacht en kan een voorbeeld zijn.

Alle vrijwilligers krijgen voordat ze beginnen een training. De eerste vrijwilligers hebben in februari de training tot begeleider afgerond. Ook hebben de eerste jongeren zich al aangemeld. Binnenkort zullen de eerste jongeren en vrijwilligers dus aan elkaar gekoppeld worden.

Maatje worden of krijgen?
Humanitas zoekt nog vrijwilligers en jongeren die een maatje willen zijn. De organisatie is op zoek naar vrijwilligers die ouder dan achttien jaar zijn, die positief in het leven staan, inlevingsvermogen en humor hebben én die stevig in hun schoenen staan. Wil je meer informatie over het project of je opgeven, neem dan contact op met de coördinator van het project, Maroeska Olsthoorn. Telefoonnummer: 0172-494715 / 06- 48530651 of per email:
m.olsthoorn@zuidwest.humanitas.nl Het Maatjesproject is te vinden op de Oude Wereld 57 in Alphen aan den Rijn.

Het Maatjesproject in Alphen wordt georganiseerd door Humanitas, een organisatie voor maatschappelijke dienstverlening en samenlevingsopbouw. Het Maatjesproject is financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Alphen aan den Rijn en de provincie Zuid-Holland.