ME-oefening op Strijp S

Eindhoven, 20-03-2007 o De Mobiele Eenheid, een arrestatie-eenheid, de hondenbrigade, de bereden brigade en een peloton van het leger oefenden dinsdagmiddag op Strijp S. Er werd een illegale houseparty nagebootst en de burgemeester wilde dat dit feest werd stopgezet.

De ME, hondenbrigade en bereden brigade moesten zich eerst bezig houden met een onruststoker in de omgeving van de bedrijfshal waar de houseparty was.

Afvoeren feestgangers

Daarna ging de ME en de hondenbrigade de hal in. Feestgangers bekogelden hen met blokken hout. Nadat deze waren aangehouden, viel de ME de ruimte binnen waar de party plaats vond. Langzaam aan werden de feestgangers één voor één afgevoerd.

De oefening werd bemoeilijkt door de duisternis, de harde housemuziek en de flitsende stroboscooplampen. Een peloton militairen deed mee aan de oefening en bewaakte het buitenterrein. Het tegenspel werd geboden door personeelsleden van de Penitentiaire Inrichting in Vught, militairen en beveiligingsbeambten.

Oefeningen ME

De mobiele eenheid heeft jaarlijks twee oefensessies, drie dagen in het voorjaar en het najaar. Deze oefening is daar een onderdeel van.