Gemeente Hoorn


Met speciale cultuurstrippenkaart gratis naar activiteiten in feestjaar

20 maart 2007 - Stichting Hoorn 650 en de gemeente geven samen een speciale Hoorn 650-cultuurstrippenkaart uit. Dit is een gratis strippenkaart met een waarde van 25 euro: vijf strippen van 5 euro. Inwoners van Hoorn met een minimuminkomen kunnen met deze strippen entreekaartjes kopen voor Hoorn 650-activiteiten die 5 euro of meer kosten.

Dit jaar viert Hoorn dat het 650 jaar geleden stadsrechten kreeg. Het wordt een feestelijk jaar met vele gratis evenementen en een aantal activiteiten waar entree voor wordt gevraagd. Inwoners met een minimuminkomen krijgen met de Hoorn 650-strippenkaart de mogelijkheid de niet-gratis activiteiten mee te beleven.

Op www.hoorn650.nl staat een overzicht van alle gratis en betaalde evenementen die er dit jaar in Hoorn te beleven zijn. Mensen met een minimuminkomen kunnen met de Hoorn 650-cultuurstrippenkaart bijvoorbeeld kaartjes kopen voor het Wereldcircus Hoorn 650 dat van 25 april tot en met 2 mei staat opgesteld op het Pelmolenpad. Ook kunnen ze met de strippenkaart kaartjes kopen voor theatervoorstellingen van de Karavaan dat op 12 juli in Hoorn opent, en voor de vele andere evenementen. Wethouder Jan de Boer:Met de strippenkaart voldoen we aan de wens van de raad dat iedereen het feest mee moet kunnen vieren.

Meerdere strippenkaarten
De speciale Hoorn-650 strippenkaart is extra naast de bestaande cultuurstrippenkaart van 50 euro. Ook deze kaart kunnen alle inwoners van Hoorn met een minimuminkomen aanvragen. Het zijn tien strippen met een waarde van 5 euro. Deze strippen kan men gebruiken als betaalmiddel bij verschillende culturele instanties in Hoorn en omstreken.
Voor beide strippenkaarten geldt dat men per inwonend gezinslid (van twee jaar of ouder) één strippenkaart kan ontvangen. Dus als het gezin bestaat uit twee volwassenen en twee kinderen, dan kan dit gezin vier cultuurstrippenkaarten en vier Hoorn 650-strippenkaarten krijgen.

Aanvragen gratis strippenkaarten
U kunt de gratis strippenkaart(en) aanvragen bij de receptie van het Gebouw Werk en Inkomen (GWI), Dampten 2 in Hoorn. U moet daarvoor een geldig legitimatiebewijs (paspoort, identiteitskaart, rijbewijs, vreemdelingendocument) meenemen. Ook moet u een pasfoto meenemen voor op de stamkaart van de persoonsgebonden strippenkaart. Als u geen uitkering van de afdeling Werk en Bijstand heeft, dan moet u uw inkomensgegevens overleggen. Dit zijn gegevens over uw netto-inkomen per maand (loon, uitkering, pensioen, alimentatie) en uw laatst ontvangen vakantiegeld.