Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

2060709910

Vragen van het lid Gerkens (SP) aan de ministers van Justitie en van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over de auteursrechten op muziek. (Ingezonden 20 maart 2007)


1
Wat is uw mening over het bericht dat de Europese organisaties voor auteursrechten op muziek de Europese Commissie hebben aangeboden om de huidige territoriale beperkingen op te heffen? 1)


2
Hoe oordeelt u over deze ontwikkeling in het licht van de motie-Dittrich c.s? 2)


3
Hoe verhoudt de beslissing van de Europese organisaties voor auteursrechten op muziek zich met het feit dat het Europese Parlement (EP) zich juist tegen exclusieve contracten heeft uitgesproken door het aannemen van het rapport van het EP-lid, mevrouw Levai?


4
Wat is uw mening over rapport van mevrouw Levai in het licht van de eerder genoemde motie-Dittrich? Kunt u zich vinden in dit rapport? Zo neen, waarom niet? Zo ja, gaat u bij de Europese Commissie erop aandringen dat het standpunt van het EP tot zijn recht dient te komen?


5
Wat is uw mening over het voorstel dat de Europese organisaties van auteursrechten op muziek hebben gedaan in het kader van de desbetreffende mededigingszaak? Hoe ziet u dit in het licht van het rapport van mevrouw Levai? Wat gaat u doen om te voorkomen dat dit voorstel door de Europese Commissie wordt overgenomen?


1) Het Financieele Dagblad, 15 maart 2007

2) Kamerstuk 28 989, nr. 37 (herdruk)