Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap


2060710000

Vragen van het lid Bosma (PVV) aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over programmaraden en het verdwijnen van RTL7 van de kabel in Amsterdam, Purmerend en Zaanstad. (Ingezonden 20 maart 2007)


1
Bent ervan op de hoogte dat per 1 juli 2007 in onder andere Amsterdam, Purmerend en Zaanstad RTL 7 uit het basispakket van de kabel dreigt te verdwijnen, ten faveure van een Arabische muziekzender?


2
Bent u ervan op de hoogte dat dit een beslissing is van de Amsterdamse programmaraad?


3
Deelt u de mening dat een veel bekeken zender als RTL7 niet mag ontbreken in het basispakket, zeker gezien de uitgebreide nieuwsvoorziening op deze zender?


4
Deelt u de mening dat de tientallen programmaraden door het hele land een overbodig instrument zijn die regelmatig (zie het voorbeeld van vraag 1) irrationele beslissingen nemen waarbij politiek-correctheid en multiculturaliteit een grotere rol spelen dan het belang van de kijker?


5
Deelt u de mening dat de vele plaatselijke programmaraden kunnen worden opgeheven en kunnen worden vervangen door een landelijk lichaam dat de kijkers een basispakket garandeert van bijvoorbeeld twintig tv-kanalen, waartoe in ieder geval de vijftien best bekeken zenders dienen te behoren?